Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 juni 2015 @ 01:04 door Travelboy , 1085 keer bekeken


Zowat 60 procent van de Europeanen zijn van plan om deze zomer op reis te gaan. Dat is een stijging van 6 procentpunt in vergelijking met 2014. De vakantiegangers zullen ook meer geld uitgeven.
 
Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van Ipsos – Europe Assistance ( http://group.europ-assistance.com/en/news/ipsos-europ-assistance-barometer-2015#.VW99WGcw-pq ), die voor de 15de keer peilde naar de plannen van de Europeanen voor de zomervakantie. Daarbij werden 3.500 mensen – Fransen, Duitsers, Britten, Italianen, Spanjaarden, Belgen en Oostenrijkers – telefonisch ondervraagd.
 
Na drie jaren van daling of stagnatie is de reislust dit jaar duidelijk weer toegenomen. 60 procent van de ondervraagden heeft reisplannen voor de zomer, 6 procentpunt meer dan in 2014.
 
De verschillen tussen de landen nemen ook af. In landen die zwaar te lijden hadden onder de economische crisis, gaan de inwoners weer volop met vakantie. Dat is onder meer het geval in Spanje, Italië en België. In Frankrijk en Duitsland, waar de daling de voorbije jaren minder uitgesproken was, zijn de stijgingen kleiner. Het VK blijft stabiel, terwijl Oostenrijk, dat in 2014 een piek bereikte, wat gas terugneemt.

 

view?iid=dc:54967401&context=ONLINE&size


De Europeanen lijken het financieel ook iets breder te hebben. Het gemiddelde vakantiebudget binnen de eurozone bedraagt dit jaar 2.390 euro, 180 euro meer dan in 2014. De toename is vooral te danken aan landen als Duitsland en Oostenrijk. In de romaanse landen (Italië, Frankrijk en Spanje) blijft het budget eerder stabiel of daalt het zelfs lichtjes.
 
De barometer polste ook naar de vakantiebestemmingen en daar blijft de zee de voornaamste trekpleister met 62 procent. De bergen winnen niettemin terrein: 20 procent van de ondervraagden gaat er zijn vakantie doorbrengen, tegen 18 procent in 2014 en 14 procent in 2013.
 
Wellicht door de zwakke euro blijven de meeste Europeanen op hun eigen continent: 79 procent kiest daarvoor, 3 procentpunt meer dan vorig jaar. Frankrijk, Italië en Spanje blijven de favoriete vakantielanden.

 

bron: www.tijd.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.