Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 april 2015 @ 03:57 door Travelboy , 1049 keer bekeken

Is het toerisme of is het e-commerce? Is het een fantastisch of een krankzinnig idee? Feit is dat de nieuwe start up WorldCraze naar eigen zeggen een gloednieuw gat in de markt ontdekt heeft: reizigers die tijdens hun reis in opdracht van andere consumenten aankopen doen, en die vervolgens mee naar huis brengen en laten afleveren. De vraag is: wie komt godsnaam op dit idee? Het antwoord is: de stichters van WorldCraze. Dit schreeuwt om een woordje uitleg en commentaar.

 

“WorldCraze is een intermediair platform dat reizigers toelaat in contact te komen met mensen die producten willen kopen die in hun eigen land niet te vinden zijn of die in het buitenland goedkoper zijn.”

 

Concreet: je wil een tablet computer kopen, maar je weet tegelijkertijd dat die in de USA of in Bangkok veel goedkoper zijn? Je zoekt via WorldCraze een persoon die naar één van die landen afreist en je geeft door wat je precies wenst. Die gaat op zoek naar het product, koopt het en bezorgt je de tablet. Vervolgens heeft de reiziger recht op minstens 10% van de aankoopsom. WorldCraze assisteert bij de selectie en de logistiek, en garandeert ook dat de verschillende personen die met elkaar in contact staan betrouwbaar zijn.

 

WorldCraze speelt een rol van “facilitator” maar uiteraard rekent het bedrijf er ook op dat winkels, producenten en andere spelers actief zullen beroep doen op de site om hun omzet te verhogen. WorldCraze geeft ook informatie over douane formaliteiten, en over welke producten er al dan niet in de handbagage zijn toegelaten.

 

Geeft toe: je moet er maar opkomen. Reizigers die een cent bijverdienen door als “traveling personal shoppers” op te treden voor anderen, en hiervoor vergoed worden. Het bedrijf werd eind 2012 opgericht en houdt kantoor in Parijs. De stichters en medewerkers zijn een combinatie van “gepassioneerde reizigers”, “trend enthousiastelingen” en “technology freaks”. Een wat vreemde mix, maar wellicht moet je ook een vreemde kronkel in he hoofd hebben om dit te bedenken. In het onderstaand filmpje wordt het concept in 30 seconden uitgelegd.

 

www.youtube.com/watch?v=bkbU1j8Li-M

 

bron: www.travel360.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.