Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 november 2015 @ 02:33 door Travelboy , 947 keer bekeken

In de toekomst worden vakantiegangers beter beschermd. Hierover hebben de leden van het Europees Parlement op 27 oktober 2015 gestemd. Zo krijgen pakketreizen die online voor een all-in prijs zijn gekocht of via door gelinkte websites, te maken met dezelfde regels als reizen die via een reisbureau zijn gekocht.

 

Reizigers die online zelf hun eigen vakantiepakket samenstellen krijgen dezelfde bescherming als consumenten die een reis boeken via traditionele reisbureaus.

  1. Consumenten kunnen een pakketreis annuleren en hun geld terugkrijgen wanneer de prijs met meer dan 8% stijgt of bij een onvermijdelijke gebeurtenis is zoals een natuurramp of terroristische aanslag.
  2. Reizigers moeten worden geïnformeerd over hun rechten, en duidelijk moet zijn welke partij verantwoordelijk is wanneer er iets misgaat.
  3. Voordat een reisovereenkomst wordt gesloten moeten reisorganisaties en ondernemers aan de reiziger duidelijk maken dat een pakketreis wordt gekocht.
  4. Vakantiegangers moeten essentiële informatie ontvangen voordat zij een reis boeken. Zoals bijvoorbeeld alarmnummer, vertrektijden en alle mogelijke extra kosten.
  5. Consumenten krijgen dezelfde bescherming bij "click-through" aanbiedingen als bij georganiseerde reispakketten of combinaties van diensten die geboekt worden bij een enkele aanbieder.

Deze nieuwe regelgeving wijzigt de huidige EU-regels over pakketreizen, die uit 1990 dateren.  Sindsdien is de wijze waarop de reizigers hun vakantie plannen en boeken aanzienlijk veranderd. Dit komt met name door de groei van goedkope vluchten en het online aanbod.

 

Nieuwsbericht Europees Parlement

 

bron:  www.eccnederland.nl

 
 
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.