Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 december 2015 @ 00:21 door Travelboy , 1042 keer bekeken

‘Overal water en geen druppel te drinken!’ Misschien had de Engelse dichter Samuel Taylor Coleridge het stiekem over het weer in Europa toen hij het gedicht ‘The Rime of the Ancient Mariner’ schreef.

 

Helaas staat het Europese continent bekend om haar natte, wispelturige klimaat en zelfs in de meest zuidelijk gelegen landen is het bijna onmogelijk om de neerslag te ontsnappen. Het zal je misschien verbazen maar de meest populaire bestemmingen zoals Milaan, Rome en Lissabon staat allemaal in de top 10. Zurich staat bovenaan de lijst en kent maar liefst tweemaal zoveel regenval als Londen.

 

Wist je trouwens dat het weerbericht op de radio alleen is ontstaan door de menselijke behoefte om te weten of het later op de dag wel of niet zal regenen? Een Amerikaanse radiozender startte deze trend door meerdere dagen per dag een bulletin over de kans op neerslag uit te zenden. En wist je daarnaast dat er ieder jaar maar liefst 519.000 km3 regen neervalt? Nog een ander interessant weetje is dat het dartsspel uitgevonden werden door boogschutters die schutting tegen de regen zochten in een nabijgelegen kroeg. Om door te kunnen gaan met hun sport begonnen zij pijlen in de muur van de kroeg te schieten!

 

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar informatie over een potentiële reisbestemming neem je vaak het klimaat onder de loep. Je wilt genieten van je tijd in het buitenland en je graag laten onderdompelen in de cultuur van je bestemming. De natuur en het algemene straatbeeld zijn een belangrijk onderdeel van de reisbeleving en deze ervaring wil je niet zomaar in het water laten vallen.

 

Hoe kan je het beste halen uit je stedentrip als het weer je plannen dreigt te verwoesten?

Je zult zo meteen zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om te genieten van een stedentrip wanneer het regent dat het giet. Musea vormen ideale beschuttingsgelegenheden met hun interessante exposities en bewonderenswaardige tentoonstellingen. Je kunt er gemakkelijk een aantal uren wegdwalen terwijl je schuilt voor het druilerige weer. Gelukkig zijn veel musea in Londen gratis te bezoeken zoals het Natural History Museum – je kan er gewoon in en uit lopen zoals je dat zelf wilt! Het Currywurst museum in Berlijn biedt een nieuwe blik op de geschiedenis van dit populaire gerecht. Voor geschiedenisfanaten zijn de griezelige catacomben en crypten onder de straten van Parijs en Rome een geweldig avontuur.

 

Gebruik onze handige infographic die je voorziet van een breed scala aan indoor- activiteiten. Haal het beste uit de druilerige omgeving en je Europese stedentrip – ongeacht het weer.

 

bron: www.wimdu.nl/blog

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.