Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 maart 2015 @ 03:12 door Travelboy , 1120 keer bekeken

Even samen op de foto zonder anderen daarvoor te moeten lastigvallen? De selfiestick heeft het leven van verlegen toeristen een stuk gemakkelijker gemaakt. Maar in musea zijn ze niet altijd welkom.

 

Het Smithsonian in Washington, het institituut dat tal van belangrijke Amerikaanse musea groepeert, nam begin deze maand het besluit om een verbod in te voeren op de selfiestick, een instrument dat toelaat om met een smartphone een foto van zichzelf te maken vanop afstand.

 

‘Een preventieve maatregel om de bezoekers en de collecties te beschermen, zeker op drukke momenten’, was hun uitleg bij de reglementsaanpassing. Ook in andere bekende Amerikaanse musea zoals het Metropolitan Museum of Art en Guggenheim in New York is hét gadget van 2015 niet langer welkom, en nu nemen ook Franse musea maatregelen om de selfiestick te bannen.

 

Zo worden bezoekers in het Paleis van Versailles door het personeel op de vingers getikt wanneer ze het hulpinstrument bovenhalen, in afwachting van officiële pictogrammen weet Le Monde. En ook het Centre Pompidou en het Louvre zouden volgens de Franse krant overwegen om een gelijkaardig verbod in te voeren.

 

Al benadrukken ze bij het Louvre, het meest bezochte museum ter wereld, dat er nu al een impliciet verbod geldt: het is namelijk niet toegestaan om binnenin het museum een statief te gebruiken en het is bovendien verboden om met objecten naar de schilderijen en beeldhouwwerken te wijzen, uit vrees voor schade.

 

Bij ons hebben de musea nog geen ongevallen met selfiesticks gemeld, maar Plopsaland voerde onlangs wel een verbod in op het gebruik van selfiesticks in attracties, omdat het risico op ongelukken te groot is, ‘ook voor de mechaniek van onze attracties’, klonk het toen.

 

bron: www.standaard.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.