Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 10 september 2015 @ 00:00 door Travelboy , 1312 keer bekeken

Iedereen het wel zijn of haar eigen travel bucketlist. Een lijstje met bijzondere en adembenemende bestemmingen over de hele wereld, die je zó graag eens zou willen bezoeken.

 

De meeste lijstjes zijn niet voor iedereen zomaar even af te werken, gezien het enorme budget waarover je moet beschikken om al deze mooie plekjes te bezoeken.

 

Toch kun je met goed sparen een heel eind komen en om de zoveel tijd weer een bestemming van je travel bucketlist afvinken(!). Maar wat is nu dé ultieme travel bucketlist?

 

De populaire reisgidsen uitgeverij Lonely Planet deed onderzoek en presenteerde onlangs het volgende top-20 lijstje.

 

Top-20 bestemmingen en bezienswaardigheden op dé ultieme travel bucketlist!

 

De onderstaande lijst met bestemmingen en bezienswaardigheden is samengesteld door reisexperts en reisjournalisten van Lonely Planet. Uit een lijst van 500 bijzondere bestemmingen zijn de volgende 20 ultieme bestemmingen geselecteerd.

 

5. De Taj Mahal – India

De Taj Mahal is misschien wel één van de meest bekende toeristische hotspots ter wereld. Een plek die wellicht iedereen weleens heeft gezien op TV, of op z’n minst eens over gehoord heeft. De Taj Mahal is een wit marmeren mausoleum in de Indiase stad Agra.

 

De Taj Mahal is onderdeel van een eeuwenoud liefdesverhaal, gezien het ooit werd gebouwd door Shah Jahan, de vijfde heerser van India. Hij liet het monument tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn overleden geliefde Mumtaz Mahal.

 

4. De Chinese Muur – China

Nummer vier op de lijst is de wereldberoemde Chinese Muur. Deze 6.000 kilometer lange muur in het noorden van China werd ooit gebouwd als verdedigingslinie ter beveiliging van vijandelijke ruitervolken.

 

De bouw van de muur startte al ver voor onze officiële jaartelling en strekt zich uit van Shanhaiguan (een stadswijk van Qinhuangdao aan de Golf van Bohai), tot de Jiayupas (nabij de stad Jiayuguan in de provincie Gansu).

 

Vandaag de dag is het één van China’s meest toeristische trekpleisters.

 

3. Machu Picchu – Peru

De Machu Picchu is een Peruaanse stad die ooit gesticht is door de Inca’s. Veel van de Inca cultuur is hier dan ook vandaag de dag nog steeds terug te vinden.

 

Machu Picchu is gebouwd op een berggebied dat op zo’n 2.430 meter hoogte ligt.

 

Dat deze bijzondere stad nog intact is gebleven en niet ten onder is gegaan is volgens kenners te danken aan het feit dat de Spanjaarden tijdens de Spaanse veroveringen, Machu Picchu nooit hebben weten te vinden.

 

2. Great Barrier Reef – Australië

De nummer twee op de lijst is de bijzondere natuurverschijnsel the Great Barrier Reef langs de noordoostkust van Australië.

 

The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld(!), met een lengte van 2.600 kilometer aan koraal en een totale oppervlakte van maar liefst 334.400 vierkante kilometer.

 

Het rif ligt in de Koraalzee, net voor de kust van deelgebied Queensland. Vanwege de grootte omvang is het zelfs mogelijk om vanuit de ruimte het koraalrif te kunnen zien!

 

1. Angkor Wat – Cambodja

De Angkor Wat tempel in Siem Reap Cambodja is verkozen tot dé ultieme bezienswaardigheid. Dit bijzondere tempelcomplex staat bovenaan het lijstje van de reisexperts van Lonely Planet.

 

Onlangs bezocht onze CityBlogger Shirley de Angkor Wat, waarover zei schreef. Haar reisverhaal- en beoordeling kun je teruglezen via deze link.

 

De complete top-20 bestemmingen van dé ultieme travel bucketlist

Hierbij een overzicht van de volledige top-20!

1. Angkor Wat – Cambodia
2. Great Barrier Reef – Australië
3. Machu Picchu – Peru
4. Chinese Muur – China
5. Taj Mahal – India
6. Grand Canyon National Park – Verenigde Staten

7. Colosseum – Italië
8. Iguazu Falls – Brazilië en Argentinië
9. Alhambra – Spanje
10. Aya Sofya – Turkije
11. Fez Medina – Marokko
12. Twelve Apostles – Australië
13. Petra – Jordanië
14. Tikal – Guatamala
15. British Museum – Engeland
16. Sagrada Familia – Spanje
17. Fiordland National Park – Nieuw Zeeland
18. Santorini – Griekenland
19. Galapagos Islands – Ecuador
20. Museum of Old & New Art – Australië

 

bron: www.travelinq.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.