Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 april 2015 @ 02:46 door Travelboy , 1359 keer bekeken

Met Pasen begint ook het toerisme weer op gang te komen. Het is weer tijd om weekendjes weg te gaan of om je voor te bereiden op de meivakantie. Als het weer het toelaat kun je ook weer met de caravan op pad. Maar na een winter in de stalling kan die wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Je wil zelf natuurlijk ook met een lekkere schone caravan aan het nieuwe vakantieseizoen beginnen. Maar waar kun je je caravan schoon laten maken? En hoeveel kost dat? Hieronder vind je een paar wasstraten door heel het land, waar je welkom bent met je caravan.

 

Speciale caravanwasstraat
Je kunt bijvoorbeeld in Oldenzaal om je caravan laten schoonmaken. Starwash beschikt over een speciaal ontwikkelde wasstraat voor caravans en campers. De wasstraat is geschikt voor voertuigen met een maximale hoogte van 3,30 meter en een maximale breedte van 2,50 meter. Ze gebruiken schoonmaakmiddelen die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor de vliegtuigindustrie. Dit zorgt ervoor dat ze geschikt zijn voor het materiaal waar caravans van gemaakt zijn. Het wassen duurt tussen 30 en 45 minuten, daarom is het wel noodzakelijk om van tevoren een afspraak te maken. Je kunt wachten tot je caravan klaar is of hem bijvoorbeeld de volgende dag weer ophalen. De wasstraat bevindt zich valkbij de A1 richting Duitsland, dus je kan altijd nog een afspraak plannen op de heen- of terugweg van je vakantiebestemming. De wasbeurt voor caravans kost €49,50 en voor campers is het €59,50.

 

Ook in Delft hebben ze een speciale caravanwasstraat. De wasstraat is uitgerust met speciale borstels zodat de ramen van je caravan niet beschadigd raken. Ook gebruiken ze een speciale zeep die de aluminium onderdelen aan je caravan niet aantast. De wasstraat, een roll over, kan je caravan dus wassen zonder hem te beschadigen. De machine doorloopt de volgende stappen: schoonspuiten (hogedruk), chemie aanbrengen, schoonborstelen, “hete was” aanbrengen, caravan geheel droogblazen. Dit duurt bij elkaar ongeveer 25 minuten, waarna je de caravan weer mee kan nemen. Deze wasbeurt kost € 49,50 en je moet wel even een afspraak maken van tevoren. Er is ruimte voor een caravan met een maximale hoogte van 2,70 meter en een maximale breedte van 2,30

 

AVJT Road Services
Origineel opgezet voor vrachtwagens, kun je hier ook met je caravan terecht. Deze organisatie heeft contracten met 90 wasstraten in Nederland, België en Duitsland. Je kunt online lid worden en dan kun je terecht bij een caravan wasstraat die is aangesloten bij het netwerk. Je betaalt de wasbeurt met credit die je op de website hebt aangeschaft. Hiermee kun je via de website het gewenste wasprogramma kiezen. Doormiddel van de unieke code, die je invoert bij de wasstraat, weten de medewerkers wat ze moeten doen. Een wasbeurt voor je caravan kost (volgens de website) €28,50. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Overige wasstraten
Verspreid door het land zijn nog meer wasstraten waar je met je caravan terecht kan. Zo vind je een wasstraat in Groningen waar je met je caravan terecht kan. Gelings’s Langste autowasstraat biedt je de mogelijkheid om je caravan te laten wassen. Hier betaal je dan €21,50 voor. Maar je kan bijvoorbeeld ook in Zoetermeer terecht bij CarFema. Zij reinigen je caravan van binnen en van buiten. Voor een hele reiniging ben je dan wel €145,- kwijt. Ook bij Truckwash Nieuwkuijk kun je terecht met je caravan. Hier hebben ze ook een rollover machine en je hoeft geen afspraak te maken voor een wasbeurt. Kosten voor een camper zijn €35,-.
Zo heb je door het hele land meer wasstraten, kijk voor een overzicht van wasstraten in de buurt eens op deze website.

 

Wil je meer informatie over het zomerklaar maken van je caravan? Kijk dan eens hier.

 

Bron: www.elkedagvakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.