Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 10 mei 2015 @ 01:05 door Travelboy , 1187 keer bekeken

Roadtrippen is een van de leukste manieren van vakantievieren. Slippers aan, lekker muziekje in de auto en rijden maar. Wil je komende zomer ook nog iets doen voor een goed doel, sluit je dan aan bij The Big Chill. Een unieke roadtrip van Amsterdam naar Georgië voor het goede doel.

Het idee is dat je met een paar vrienden een auto van maximaal 500 euro koopt en deze een tweede leven gaat geven in de Kaukasus. Je brengt die auto daar echter zelf naartoe, op een roadtrip die je nooit meer zult vergeten. De auto wordt op het eindpunt Tbilisi in Georgië verkocht op een veiling. Het opgehaalde geld gaat naar diverse kleinschalige goede doelen op locatie.

De route: 2 weken, 12 landen

The Big Chill start op zaterdag 1 augustus in Amsterdam. Eindpunt van de roadtrip is de stad Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, zo'n 6.000 km verderop. De route die je tijdens de The Big Chill zult afleggen neemt je in twee weken mee door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Albanië, Macedonië, Bulgarije, Griekenland, Turkije en als eindpunt Georgië. Een hoop landen dus, en hopelijk ook een hoop mooie nieuwe ervaringen die je onderweg opdoet. Autopech onderweg? Dat moet je zelf op zien te lossen. Met wat hulp van locals komt dat vast goed.

 

the-big-chill-roadtrip

 

Onderweg slaap je zoveel mogelijk op campings, want dat hoort toch een beetje bij roadtrippen. Een tentje achterin, barbecue mee en 's avonds met een drankje erbij een vuurtje stoken. Gehoopt wordt op zo'n 40 tot 60 mensen die mee willen rijden met The Big Chill. Je bent dus in ieder geval niet alleen!

Deelnemen

Je kunt je via de website inschrijven voor The Big Chill. Kosten per persoon zijn 480 euro. Daarvoor krijg je een ideale roadtrip-outfit met t-shirt en slippers, een finish party in Tbilisi en vooral heel veel support onderweg. Je krijgt een roadbook, 24 uur per dag telefonische support en hulp bij het verkopen van je auto. Wat je zelf nog moet regelen is in ieder geval je vlucht terug naar Nederland, de brandstof voor je auto, eten en drinken onderweg en natuurlijk de barbecue. De auto koop je ook zelf, en daar mag je maximaal 500 euro aan uitgeven.

Het gaat natuurlijk om zoveel mogelijk geld voor goede doelen in Georgië ophalen. Het is dus wel de bedoeling dat teams aan vrienden, familie en collega's om financiële steun vragen. Meer informatie over The Big Chill en de goede doelen die hiermee gesteund worden, vind je op de website en op Facebook.
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.