Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 november 2015 @ 00:03 door Travelboy , 1097 keer bekeken

Bekijk deze 5 exclusieve insider tips over hoe je slimmer kunt reizen en de goedkoopste hotelaanbiedingen kunt scoren

 

Met alle opwinding waarmee het plannen van een vakantie gepaard gaat, kan het zoeken naar hotels je wel eens wat tijd kosten. Wil je een hotel boeken, dan moet je niet alleen een bestemming kiezen, je moet ook heel strategisch denken: moet je nu meteen een reservering maken of liever de kat uit de boom kijken en wachten op betere hotelaanbiedingen? Hoe zit het als je via een website boekt en dan een betere prijs aantreft op een andere website? Wat moet je als je plannen wijzigen en je genoodzaakt bent je reisdata te veranderen?

 

Een hotel boeken kan een onderneming vol valkuilen zijn en dat is voor ons de reden geweest om een voormalig online reisagent erbij te halen om ons vijf tips te geven over hoe je te werk moet gaan om de goedkoopste hotelaanbiedingen te vinden.

Boek niet rechtstreeks bij het hotel

De vuistregel is om nooit via de website van het hotel zelf een kamer te boeken. Je maakt een veel grotere kans op een betere aanbieding via een hotel booking site, of via een metazoekmachine. Metazoekmachines verzamelen alle prijzen van online reisagenten en geven dan een vergelijking van hoteltarieven. De online reisagenten kunnen goede aanbiedingen krijgen doordat ze in bulk reserveren bij het hotel, maar hou in gedachten dat elke online reisagent een andere prijs kan hebben voor één en dezelfde kamer, afhankelijk van de afspraken die ze hebben met een hotel. Daarom kun je het beste via metazoekmachines een hotelkamer proberen te vinden. Als je een reiziger bent die op de bonnefooi eropuit trekt, kun je gerust tot op het laatste moment wachten voordat je gaat zoeken en boeken. Vaak verlagen de online reisagenten de prijzen van hun kamers naarmate de datum dichterbij komt. Op de website van het hotel geldt echter precies het tegengestelde en dat is dus reden te meer om het bij je zoektocht naar de goedkoopste hotelaanbiedingen te houden op de metazoekactie.

Is je luxe-kamer eigenlijk gewoon een standaardkamer?

Let goed op hoe de kamer wordt genoemd wanneer je een reservering maakt. Al die aanbiedingen tussen de verschillende online reisagenten zijn vaak de oorzaak van discrepanties op hotel booking sites: Bij de ene online reisagent staat een kamer als luxe-kamer te boek, terwijl het op de website van het hotel gewoon een standaardkamer is (en mogelijk weer een super-deluxe kamer op de site van een andere online reisagent!). Het loont de moeite om op de site van het hotel te kijken hoe de kamer die je reserveert eruitziet. Let ook op wat er precies is inbegrepen bij de kamer – gratis ontbijt en WiFi kunnen een heel verschil maken.

Regeling voor kosteloos annuleren

Een reservering op basis van kosteloos annuleren zal je misschien 5 tot 10% meer kosten, maar je hotel boeken op die voorwaarde kan je uiteindelijk ook heel veel besparen. Je hebt dan wat speelruimte met je data, dat is zeker, maar je kunt het ook als zekerheid achter de hand houden. Wanneer je boekt kun je doorgaan met het zoeken naar hotels, wie weet vind je een andere kamer die goedkoper is (misschien zelfs in hetzelfde hotel). Dan kun je de betere kamer reserveren, je eerdere boeking kosteloos annuleren en met gepaste trots genieten van je slimme zet. Sommige hotels staan zelfs kosteloos annuleren toe tot op de dag van aankomst, dus je hebt meer dan genoeg tijd om naar iets beters uit te kijken. Zorg er wel voor dat je goed controleert hoe het beleid van annuleren bij jouw hotel nu precies geregeld is, zodat je zeker weet dat je niet te laat bent met afzeggen!

 

image: http://news.momondo.com/wp-content/uploads/2015/09/compare-hotel-rates.jpg

goedkoopste-hotel-aanbiedingen

Volle straten (en hotels) tijdens Mardi Gras in New Orleans

Vermijd de meest gewilde data

Uiteraard wil je niet dat de stad waar je verblijft wordt overspoeld met congresbezoekers of carnavalsvierders (zoals bij de chaos tijdens Mardi Gras in New Orleans ) die het openbaar vervoer en de restaurants tot de nok toe vullen. Je hebt er toch zeker geen trek in om de hoofdprijs te betalen voor een hotelkamer, alleen maar omdat zij allemaal ook hier zijn? Op en rond veel gewilde data, bijvoorbeeld als er grote congressen of sportevenementen zijn, kunnen de prijzen behoorlijk omhoog schieten. Je kunt dus een aardige duit besparen als je even snel op internet zoekt naar evenementen wanneer je een hotel boekt.

Vertrouw op je medegasten

In tegenstelling tot wat je misschien denkt bestaat er geen mondiaal sterrensysteem. Daarom kan je er niet van op aan dat een 5-sterrenhotel in Nepal dezelfde faciliteiten en gemakken biedt als eentje in Stockholm. Je kunt het beste luisteren naar je medegasten – wat zeggen recente bezoekers van het hotel dat jij hebt uitgekozen over hun verblijf, over het gebouw, de kamers, de service en of ze waar voor hun geld hebben gekregen? Kijk ook eens of ze foto’s hebben en vergelijk die met de foto’s op de website van het hotel. Zie je wezenlijke verschillen? Een beetje speurwerk kan je nachten van spijt besparen


Read more at www.momondo.nl/inspiratie/krijg-de-goedkoopste-hotelaanbiedingen/#HjTp2X2tpyzjmmfS.99



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.