Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 05 november 2015 @ 00:52 door Travelboy , 925 keer bekeken

Denkend aan een romantische rit is het eerste beeld dat in je opkomt waarschijnlijk een weg langs het water, langs oevers van een door bergen omringd meer of hoog boven een turkooizen zee. Laat je meevoeren langs deze tien onvergetelijke kustroutes.

 

1. Rit door Big Sur
Van Monterey naar Morro Bay, Californië, VS
Afstand: 198 kilometer (3 uur)

 De kustweg van Big Sur rijst 305 meter boven de zee uit en loopt langs enkele van de mooiste parken in Californië. Een overvloed aan staatsparken, woeste kustlijnen met zandstranden, majestueuze sequoia’s, watervallen en wilde dieren als zeeotters, grijze vossen en slechtvalken staan je te wachten tijdens deze rit door een dunbevolkte regio in het hart van Californië.

 

2. Langs de Adriatische kust
Van Dubrovnik, Kroatië naar Ulcinj, Montenegro
Afstand: 180 kilometer (4 uur)

 Door de oorlog van begin jaren negentig verdween Montenegro een tijdje van de toeristische kaart. Terwijl het juist een van de mooiste kustlijnen van Europa heeft, met bergen, sprankelende stranden en historische steden. Bezoek het middeleeuwse stadje Herceg, befaamd vanwege zijn geneeskrachtige modder, en Perast, met prachtige barokke paleizen en kerken. Tip: houd je paspoort paraat, want er kan om gevraagd worden.

 

3. Cubaanse kust en bergen
Van Santiago de Cuba naar Marea del Portillo, Cuba
Afstand: 160 kilometer (4 uur)

 Deze afgelegen maar schilderachtige rit loopt langs de kale Cubaanse kuststrook onder het hoge Sierra Maestragebergte. Terwijl je in westelijke richting rijdt, wint het toch al adembenemende uitzicht aan dramatische impact.

 

4. De Rivièra
Van Nice naar Monaco
Afstand: 33 kilometer (1 uur)

 De Corniche Inférieure tussen Nice en Monaco werd aangelegd in de jaren zestig van de 19de eeuw om gokkers naar Monte Carlo te lokken. De kustweg biedt een klassiek uitzicht over de Middellandse Zee, dorpen vol bougainvilles en architectuur uit de belle époque. Vermijd de zomerdrukte door in april-mei op reis te gaan.

 

5. Turku-archipel
Rondrit van en naar Turku, Finland
Afstand: 250 kilometer (8 uur)

 Twaalf bruggen en negen veerponten maken deel uit van deze rit door de Turku-archipel, met duizenden beboste eilanden en rotsachtige inhammen tussen Finland en Zweden. De meeste locals zijn tweetalig en spreken zowel Fins als Zweeds

.

6. De tuinroute
Van Mosselbaai naar Stormsrivier, Zuid-Afrika
Afstand: 196 kilometer (2,5 uur)

 De uitgestrekte kust van Zuid-Afrika moet voor de eerste Nederlandse kolonisten een paradijs hebben geleken, met zijn inhammen en eindeloze stranden, meren, rivieren en draslanden tegen de achtergrond van bergen en de zee. Spot walvissen en dolfijnen en neem deel aan avontuurlijke buitenactiviteiten in Storm Bay, zoals mountainbiken, river tubing of een van de hoogste bungeejumps ter wereld, vanaf de Bloukransbrug.

 

7. De Golf van Oman
Van Masqat naar Sur, Oman
Afstand: 239 kilometer (3 uur)

 De kustlijn van de Arabische Zee aan de kant van het sultanaat Oman combineert witte zandstranden, woestijnen, bergen, historische monumenten en schilderachtige kloven die door slechts een enkeling werden bezocht – tot nu. Sur markeert het einde van de rit, maar is tevens de ideale uitvalsbasis om de geïsoleerde grotten, stranden en bergen van het schiereiland Ras al Hadd te ontdekken.

 

8. In de schaduw van de Fuji
Van Hakone naar Schiereiland Izu, Japan
Afstand: 104 kilometer (2 uur)

 Deze rit door nationaal park Fuji-Hakone-Izu biedt een telkens ander uitzicht op de bekendste bergtop van Japan, een landschap van met bloemen bedekte bergen, meren en de kustlijn. Onderweg kun je tot ultieme ontspanning komen door te baden in de onsen, thermale bronnen.

 

9. Langs de Amalfikust
Van Sorrento naar Vietri sul Mare, Italië
Afstand: 80 kilometer (2 uur)

 De talloze zigzagweggetjes en steile afgronden maken deze rit langs de Amalfikust soms ijzingwekkend spannend. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de stadjes en dorpen die tegen de bergwand lijken te zijn aangeplakt.

 

10. Pacific Highway
Van Sydney naar Byron Bay, Australië
Afstand: 837 kilometer (11 uur)

 De Pacific Highway in New South Wales loopt van regiohoofdstad Sydney in noordelijke richting naar het tropische stadje Byron Bay en biedt een eclectische mix van kustlandschappen, met regenwoud, bergen, biologische boerderijen, toeristenkitsch en verlaten stranden. Geniet van de galeries en volksmuziek in Byron Bay. In juni en juli kun je walvistochten maken.


bron: www.natgeotraveler.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.