Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 juli 2015 @ 00:00 door Travelboy , 929 keer bekeken

Nog twee jaar kunnen buitenlandse automobilisten zorgeloos over de snelwegen van Duitsland rijden. De omstreden tolheffing wordt niet volgend jaar, maar pas in 2107 ingevoerd. De Duitse regering reageert hiermee op het voorgenomen onderzoek van de Europese Commissie naar de heffing. Volgens Europa is de maatregel discriminerend, omdat die niet gaat gelden voor Duitse weggebruikers.

 

Door het dreigende juridische conflict loopt de invoering van de tolheffing volgens minister Dobrindt (verkeer) vertraging op. De onzekerheid maakt het onmogelijk een openbare aanbesteding uit te schrijven voor de uitbating van het tolsysteem, aldus de bewindsman.

 

Volgens de plannen komen er drie tarieven voor een vignet van tien dagen. Voor de schoonste auto’s moeten buitenlandse automobilisten 5 euro betalen voor zo’n vignet. Er komt een midden-tarief van 10 euro en de zwaarste vervuilers gaan 15 euro voor tien dagen betalen. Duitse automobilisten moeten een jaarvignet aanschaffen, maar worden volledig gecompenseerd via een verlaging van de wegenbelasting.

 

bron: www.puuropreis.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.