Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 mei 2015 @ 01:01 door Travelboy , 1222 keer bekeken

Reisverzekering afsluiten? In onze vergelijker (van de consumentenbond) kun je de voorwaarden en prijzen van doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Verstandig, want de dekking en premies van reisverzekeringen blijken behoorlijk te verschillen per aanbieder.

 

Verschillen in dekking
De dekkingen verschillen sterk per verzekeraar. Dit begint al bij de inhoud van het standaard pakket. Zijn alleen de buitengewone kosten gedekt en kunnen alle andere modules los meeverzekerd worden? Of is het een compleet pakket, waar alle mogelijke modules al standaard inzitten? Uiteraard zit hier ook een verschil in prijs aan vast.

 

Ook binnen de modules zijn er veel verschillen. Zo hanteert een aantal verzekeraars een eigen risico bij diefstal of verlies van bagage. Ook de dekkingen voor opsporings-, bergings- en reddingsacties (buitengewone kosten) verschillen per verzekeraar. Het risico op dit soort calamiteiten is misschien niet groot, maar de kosten ervan kunnen behoorlijk oplopen. Bij de meeste aanbieders zijn deze kosten onbeperkt gedekt.

 

Beste verzekering voor jou
Wat voor jou de beste reisverzekering is, is dat misschien niet voor de buren. Dit hangt van veel persoonsgebonden dingen af, zoals samenstelling van het gezin, vakantiebestemming, vervoer, inhoud bagage en andere verzekeringen. In onze vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen.

 

Kijk voor algemene informatie op:
www.consumentenbond.nl/reisverzekering

 

Doe de test op:
www.consumentenbond.nl/reisverzekering/reisverzekeringen-vergelijken



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.