Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 31 maart 2015 @ 01:08 door Travelboy , 1001 keer bekeken

Stilte wordt een steeds sterker punt waarop hotelmerken zich profileren. De gasten vragen om goede bedden en een prima stille nachtrust. Onder meer Hilton pakt dit op.

Na het Doubletree Hilton in Amsterdam beschikt inmiddels ook het Hilton Paris Orly Airport hotel over het Quiet Room® label. Daarmee is dit het eerste Franse hotel dat in het bezit komt van een objectief certificaat voor stille hotelkamers.

Laagste klasse en toch serieus werk
Na een grondige inspectie door de akoestische specialisten van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) zijn alle 340 kamers goedgekeurd en ingedeeld in klasse 3, de laagste klasse van het QR-label. Het feit dat het hotel, ondanks de ligging nabij een drukke luchthaven, voldoet aan de eisen van het QR-label, betekent dat het serieus werk heeft gemaakt van de isolatie van de hotelkamers, meent Hilton.

KGI initiatiefnemer
Het Quiet Room Label® is een initiatief van het KGI en bedoeld als stimulans voor de creatie van stille hotelkamers en als houvast voor reizigers die op zoek zijn naar zo'n kamer. Geluidsoverlast is de meest gehoorde klacht onder hotelgasten en er zijn nog maar heel weinig hotels die echt stille kamers hebben.

Hotels die het Quiet Room Label® willen verwerven, kunnen het KGI hun kamers laten doormeten. Al naar gelang de mate van geluidsisolatie worden de kamers ingedeeld in één van 3 klassen. Voldoen hotelkamers niet aan de eisen, dan kan het hotels aanvullende geluidsisolerende maatregelen nemen om alsnog het QR-label te verwerven.

De markt voor stilte?
Dag stilte voor bijna alle gasten een doorslaggevend onderdeel is, blijkt uit het commentaar van KGI op de ontwikkeling van het keurmerk:
"Lawaai is nog steeds klacht nummer 1 onder hotelgasten. Nu hun beoordelingen mede het beleid van hotels bepalen, zullen deze meer geneigd zijn om stille kamers te creëren. En daarvoor bestaat inmiddels een objectief beoordelingssysteem: het Quiet Room(r) label. Het Quiet Room(r) label heeft tot doel om de creatie van stille hotelkamers te stimuleren en reizigers die een stille hotelkamer zoeken te voorzien van betrouwbare informatie. Hotels die het Quiet Room(r) label willen verwerven, moeten voldoen aan eisen en worden zorgvuldig getest.”

 

bron: www.nritmedia.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.