Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 16 mei 2015 @ 01:03 door Travelboy , 1301 keer bekeken

De snelst groeiende vorm van criminaliteit op dit moment is identiteitsfraude. Sinds 13 september verkoopt de ANWB daarom ID-covers. Een ID-cover is een hoesje om een identiteitsdocument dat onnodige gegevens, zoals het BSN-nummer, verbergt. 13,3 procent van de Nederlanders heeft de laatste vijf jaar een negatieve ervaring gehad met identiteitsfraude waarbij criminelen bijvoorbeeld een bankrekening openden of een auto huurden. Qiy Foundation heeft daarom de ID-covers ontwikkeld.

 

0802303_000_ba1_1.jpg

 

Tijdens een vakantie komt het vaak voor dat bijvoorbeeld hotels of campings u vragen om uzelf te legitimeren. Het is echter wettelijk bepaald dat alleen overheden, banken, notarissen en casino’s uw volledige identiteitsbewijs mogen kopiëren. Andere instanties hebben dit recht niet. Niet alle persoonsgegevens hoeven nagetrokken te worden. De ID-cover schermt de foto, het persoonsnummer (BSN) en het nummer van het identiteitsbewijs af.

 

In de ANWB-winkels bereiden veel mensen zich voor op hun reizen in binnen- en buitenland en met de ID-cover voor € 1 of € 1,50 (paspoort) loopt u een stuk minder risico op misbruik van uw persoonsgegevens;

 

http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/catalogsearch/result/?q=id-cover

 

bron: www.toerisme-europa.eu



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.