Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 september 2015 @ 01:09 door Travelboy , 898 keer bekeken

Print of download jij thuis ook al de boardingpass voor je reis? Dat is te verwachten, want uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat maar liefst 94 procent van de reizigers online incheckt voor hun vlucht. Bijna de helft doet dit bij voorkeur direct na het boeken.

 

26 procent kiest er het liefst voor om minimaal dertig dagen vooraf in te checken, twintig procent zo kort mogelijk voor de vlucht. Slechts zes procent zegt helemaal niet online in te checken. Alle voorkeuren ten spijt, kan de praktijk echter verwarrend zijn. Er zijn namelijk grote verschillen tussen online inchecktijden bij luchtvaartmaatschappijen. Skyscanner ging op onderzoek uit en maakt het volledig inzichtelijk voor je.

 

Bij veel van de grote maatschappijen kunnen reizigers vaak alleen last-minute online inchecken. Zo kan het bij Lufthansa vanaf 23 uur en bij Emirates en British Airways 24 uur vooraf. TUIfly en easyJet bieden hun klanten meer flexibiliteit – daar is inchecken al mogelijk vanaf dertig dagen voor de vlucht. Alleen Vueling en Iberia bieden de mogelijkheid direct na het boeken in te checken. Het voordeel? Zo heb je – na het afdrukken – alvast thuis de boardingpass voor de heen- én terugvlucht in je bezit. En ben je in ieder geval niet afhankelijk van een eventueel haperende internetverbinding in het buitenland.

 

Bekijk hieronder de mogelijkheden rondom online inchecken voor de meeste luchtvaartmaatschappijen. Hoe lang van tevoren kan het? En biedt de maatschappij een app om in te checken? Houd dit overzicht bij de hand en je weet wat je bij elke maatschappij kunt verwachten.


 

Meer weten? Scrol dan verder en lees de vijf tips voor de optimale online check-in

 

Deze infographic is herzien op 19 augustus 2015 als gevolg van een wijziging in Ryanair’s online check-in-beleid.

 

Vijf tips van Skyscanner voor online inchecken:

 

Informeer jezelf op tijd
Zorg ervoor dat je op tijd op de hoogte bent van de incheckmogelijkheden van de luchtvaartmaatschappij waar je hebt geboekt. Een handig overzicht van de reguleringen per maatschappij vind je hierboven.

 

Print of download je boardingpass thuis
Als het mogelijk is, druk dan je boardingpass alvast thuis af. Gebruik voor mobiele boardingpasses de Passbook-app (voor iOS) of PassWallet-app (voor Android).

 

Kies liever voor een app dan het mobiele web
Vlieg je met een internationale airline, download dan vooraf hun app. Deze is eenvoudiger in gebruik en is vaak minder afhankelijk van een internetverbinding. Bij Lufthansa, British Airways of United haal je je boardingpass eenvoudig op bij de counters op vrijwel elke luchthaven.

 

Internet in het buitenland is niet zo duur als je denkt
Dankzij de EU-regeling van 1 juli 2014 zijn de prijzen voor mobiel internet teruggebracht. Je betaalt maximaal twintig eurocent per gebruikte MB (afgerekend per kB). Vaak is het echter nog goedkoper, kijk daarvoor naar de voorwaarden van je provider. Meestal bieden ze pakketten voor specifieke landen die nog veel voordeliger zijn.

 

Maak gebruik van gratis wifi-hotspots
Als het hotel al geen gratis wifi biedt, zijn er voldoende alternatieven elders. Grote winkel- en restaurantketens  bieden in hun vestigingen gratis internettoegang.

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.