Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 04 augustus 2015 @ 00:31 door Travelboy , 1146 keer bekeken

De vijf grootste autoverhuurbedrijven in Europa (Avis-Budget, Enterprise, Europcar, Hertz en Sixt) hebben aan de Europese Commissie toezeggingen gedaan om consumenten vanaf heden te laten profiteren van duidelijke contractvoorwaarden bij o.a. verzekeringen en bijtanken, een eerlijke behandeling bij schade en prijstransparantie bij het huren van een auto in Europa. Ook heeft de Europese branchevereniging Leaseurope aangegeven de beleidsregels voor de autoverhuursector verder aan te scherpen.

 

Wat betekent dit voor u?

 

Transparantie bij (online) reserveringen

  • * Het autoverhuurbedrijf brengt u op de hoogte van alle verplichte heffingen en (kosten van) optionele extra's;
  • * Het autoverhuurbedrijf geeft u volledige inzage in belangrijke (huur)voorwaarden. Inclusief aanbetalingen en de borgstelling die in rekening wordt gebracht via de creditcard of bankpas;
  • * Het autoverhuurbedrijf voorziet u tijdens het boeken van volledige informatie over verzekeringen. Inclusief de prijzen, uitsluitingen en toepasselijke excessen.

Transparant en rechtvaardig brandstofbeleid

  • * Het autoverhuurbedrijf schept een duidelijk en rechtvaardig kader m.b.t. het brandstofbeleid. Vanaf nu weet u op voorhand waar u aan toe bent!

Hoor en wederhoor bij schade

  • * Het autoverhuurbedrijf geeft u de gelegenheid om schade te weerspreken voordat een betaling wordt afgeschreven.

Toename consumentenklachten autoverhuurverdiensten

De afgelopen twee jaar is het aantal klachten over autoverhuurdiensten in de EU bij de Europese Consumenten Centra sterk toegenomen. Dit heeft geleid tot een dialoog tussen de nationale consumentenautoriteiten en de vijf grootste autoverhuurbedrijven. In 2013 zijn meer dan 21 miljoen individuele autoverhuurcontracten in de EU gesloten en deze vijf bedrijven vertegenwoordigen meer dan 65% van alle verhuurovereenkomsten.

 

Meer informatie? Lees het persbericht van de Europese Commissie!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.