Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 24 april 2010 @ 05:59 door Travelboy , 1215 keer bekeken

Steeds meer reisbureaus zitten in onzekerheid of ze kunnen blijven bestaan. Het aantal offline boekingen neemt de laatste jaren namelijk drastisch af. Ruim 70 procent van alle vakanties die geboekt worden vinden plaats via het internet.


De leeftijdsgroep die nog wel graag via een reisbureau boekt zijn de 65+ers blijkt uit een onderzoek van Sanoma Digital. Maar het overgrote deel van de bevolking kiest dus toch liever voor online boeken ten opzichte van offline boeken. Bij Sundio Group ligt het aantal online boekingen zelfs rond 90 procent.

 

Online boeken biedt de consument een groot aanbod en het is gemakkelijk om vanaf thuis de reservering te kunnen maken op een tijdstip dat het u uitkomt. De consument vindt het dus tegenwoordig blijkbaar minder belangrijk om persoonlijk advies te krijgen zoals dat op een reisbureau gegeven kan worden.

 

Bij het boeken van een vakantie zijn de prijs, ligging en de faciliteiten het belangrijkste. De mening van andere reizigers is veel minder belangrijk bij het maken van een keuze. Voordat de vakantie daadwerkelijk geboekt wordt heeft de consument gemiddeld 4tot 10 sites bezocht.

 

meer info en nog meer boekings-weetjes op

www.twinklemagazine.nl/achtergronden/2010/04/onderzoek-online-reisbran/Onderzoek-naar-de-Travel-Journey.pdf 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.