Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 augustus 2010 @ 00:36 door Travelboy , 1644 keer bekeken

BARCELONA - Overal ter wereld komt het voor, maar in sommige steden lijkt het zakkenrollen wel tot een nationale sport verheven te zijn. De vingervlugge dieven zijn dol op drukbezochte plaatsen en toeristische trekpleisters. Hoe meer mensen op de been, hoe liever de zakkenroller het heeft.

 

media_l_188693.jpg?20100805113055

 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dat moeten ze ook op de website Tripadvisor.com gedacht hebben. Aan de hand van een enquête onder de bezoekers, stelde de site een lijstje samen van steden waar zakkenrollers het actiefst zijn.

1. Barcelona (Spanje): Las Ramblas, de voetgangerszone
2. Rome (Italië): de Trevi-fontein en het Pantheon
3. Praag (Tsjechië): Charles Bridge
4. Madrid (Spanje): de vlooienmarkt El Rastro, de metro en musea
5. Parijs (Frankrijk): de metro
6. Firenze (Italië)
7. Buenos Aires (Argentinië)
8. Amsterdam (Nederland)
9. Athene (Griekenland): het Parthenon
10. Hanoi (Vietnam): het oude stadsgedeelte van Hanoi

Ook deze zomer zullen weer massa's toeristen de dupe worden van een gauwdief. Terwijl een aantal simpele voorzorgsmaatregelen veel leed kunnen voorkomen.

1. Bewaar nooit je portemonnee in je broekzak.
2. Vermijd handtassen. Mits niet anders mogelijk, houd de tas dicht tegen het lichaam, met de sluiting aan de binnenkant. Een extra risico van een handtas, vormt de schouderriem. Er zijn verhalen bekend van
dieven die met een scheermes de tas doorsnijden, terwijl ze op een scooter voorbijscheuren. Met alle verwondingen tot gevolg.
3. Stop geen waardevolle spullen in je rugzak. Of draag de tas op je buik in plaats van op de rug, zodat je altijd goed overzicht hebt op je bezittingen.
4. Bewaar nooit al je geld op één plaats. Verdeel het over je bagage en lichaam. Stop wat geld in je linker- en je creditcard (zonder code!) in je rechterbroekzak.
5. Laat je niet afleiden! Ballonnen, kranten, een grappig aapje, een zwangere vrouw: alles is mogelijk om de aandacht af te leiden van je spullen.
6. Zakkenrollers werken vaak in groepen. Ook bejaarden, vrouwen en kinderen kunnen deel uitmaken van de organisatie.
7. Wees extra alert in drukke, smalle straatjes en op markten. Wacht ook nooit bij de uitgang van een trein. Zakkenrollers rennen vaak naar buiten zodra de deuren openen.
8. Zorg voor een kleine, platte portemonnee. Draag je waardevolle papieren en geld onder je kleding, in een onopvallend tasje. Hoe kleiner de buit, hoe moeilijker te vinden voor een dief.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

  • Yildiz
    zondag 8 augustus 2010, 10:55
    1 keer bezoek aan Amsterdam en gelijk onze portemonnee gerold in de mac Donnalds. Wij waren maar net 1 uur aangekomen met de trein en naar een mac gelopen. Er waren beveiligings camera's, maar politie en leiding van mac Donalds vonden het niet nodig om de beelden terug te zien.
  • Travelboy
    zondag 8 augustus 2010, 00:37
    Verbaast mij dat Amsterdam zo hoog staat. Ik woon er nu 19 jaar, ik zir dagelijks in de tram en metro en ben nog nooit gerold. Ik ken genoeg steden die niet op dit lijstje staan, waar meer gerold wordt dan in Amsterdam
  • eviraya
    zaterdag 7 augustus 2010, 07:14
    Ik snap niet dat Amsterdam zo laag staat...... Hoor altijd mededelingen in tram en op het station dat je moet oppassen voor zakkenrollers. Ik denk dat dat in elke grote stad zo is.......

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.