Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 23 juni 2010 @ 20:19 door Travelboy , 1342 keer bekeken

Nederlanders die voor deze zomer een verre reis hebben geboekt naar Amerika, Afrika of Azië moeten alsnog honderden euro’s per gezin bijbetalen. Boosdoener is de koers van de dollar die flink is gestegen en verschillende touroperators noopt tot deze vervelende maatregel.

 

Vele touroperators hebben sinds april financiële problemen vanwege het feit dat velen verzuimd hebben het koersrisico van de dollar ten opzichte van  een verzwakte euro af te dekken. In de afgelopen weken ontvingen klanten van Travel Trend, Talisman en Incento een brief waarin de nog te betalen reissom zomaar met 10 tot 15 procent werd verhoogd. De verwachting van de reisbrancheorganisatie ANVR is dat andere reisorganisaties deze prijsverhoging noodgedwongen zullen moeten volgen. De grotere touroperators zoals Arke, Oad en Neckermann beloofden evenwel in de afgelopen dagen dat zij geen prijsverhoging zullen doorvoeren op reeds geboekte reizen.

 

Reisbureaus bevestigen de ellende en zijn woedend. Zij zijn van mening dat de touroperators dit niet kunnen maken en zullen namens de boekers fel protesteren. Bij een omgekeerde marktsituatie worden de voordeeltjes die touroperators hebben toch ook nooit teruggegeven aan de klant, dus waarom nu dan wel een prijsverhoging.

 

Volgens de ANVR-boekingsregels mogen de reisorganisaties de prijsverhoging echter gewoon in rekening brengen, ook al zorgt dit voor enorme irritatie bij de klanten. Deze hebben immers al veel geld uit moeten uittrekken voor de verre camperrondreis, luxe safari of tropische strandvakantie en zullen ook op reis de zwakkere euro flink in de portemonnee voelen.

 

Topmannen Van der Heijden van TUI en Ter Haar van Oad willen zo snel mogelijk overleg met de ANVR over de ontstane situatie en onduidelijke boekingsregels. Deze dreigt volgens hen nu de hele reisbranche in diskrediet te brengen.

 

bron: www.toerismenieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.