Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 16 december 2009 @ 00:04 door Travelboy , 1423 keer bekeken

Brussel begint een campagne om passagiers bewuster te maken van hun rechten. De reizigers van vliegtuigen en internationale treinen hebben de laatste tijd meer recht gekregen op vergoedingen bij vertragingen en verlies van bagage.

 

Grensoverschrijdende treinpassagiers hebben bijvoorbeeld sinds kort altijd recht op vergoeding bij meer dan een uur vertraging. Bij beschadigde bagage moet de spoormaatschappij tot 1300 euro vergoeden. Bij vliegreizen hebben passagiers sinds kort recht op vergoeding bij meer dan drie uur vertraging.

 

,,Nu miljoenen Europeanen zich voorbereiden voor de kerstvakantie, kunnen ze gerust zijn dat de EU al het mogelijke doet voor de passagier'', aldus EU-commissaris Antonio Tajani over zijn top twaalf met aanbevelingen voor reizigers.

 

Inspraakronde

 

Hij lanceerde dinsdag ook alvast een inspraakronde voor reacties op de toegenomen rechten. Zelf zei Tajani dat hij de maximumvergoeding voor verloren bagage wil verhogen. Hij heeft dat zijn opvolger Andriis Kallas op het hart gedrukt, aangezien hij zelf eind januari stopt als EU-commissaris voor Verkeer.

 

De EU beslist binnenkort over invoering van soortgelijke rechten voor internationale buspassagiers.

bron: www.beursduivel.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.