Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 19 december 2009 @ 01:35 door Travelboy , 1719 keer bekeken

Een mini GPS guider

Met de InnoXplore iX-G78 kun je makkelijk de weg terug vinden naar plekken die je zelf instelt op het apparaatje. Zo kun je bijvoorbeeld je hotel of de plek waar je auto geparkeerd staat opslaan, wat natuurlijk erg makkelijk is als je ergens op vakantie bent. Het apparaatje geeft via een pijl weer welke kant je op moet lopen en bevat dus geen kaarten. Dat zou ook niet praktisch zijn want het scherm is erg klein waardoor een kaart ook niet leesbaar zou zijn.
De InnoXplore iX-G78 is een klein apparaatje dat je makkelijk in je broekzak kunt steken. Als je dat echter doet zul je geen GPS verbinding verkrijgen. Er wordt gelukkig wel een koordje bijgeleverd zodat je de InnoXplore iX-G78 om je nek kunt hangen waardoor een verbinding met de GPS satellieten wel mogelijk is.


 

Specificaties
De iX-G78 bevat een GPS chip en een eKompas. Het apparaat heeft een gewicht van 32 gram (erg licht dus) en is 6,4cm lang, 4,5 breed en 1,2cm dik. Er zit een accu in die zo’n 5 uur meegaat en de iX-G78 heeft een kleurenscherm. Verder bevat het apparaat een stappenteller, een snelheidsmeter en een afstandslog.

 

De praktijk
We hebben deze gadget getest tijdens een bezoek aan de kerstmarkt in Keulen. Volgens de fabrikant kan het de eerste keer dat je het apparaat in gebruik neemt tot 30 minuten duren voordat je een GPS verbinding hebt. Door het apparaat al aan te zetten en onder de voorruit van de auto te plaatsen terwijl we Keulen binnenreden, hebben we van dat probleem geen last gehad.
Na het parkeren voegden we de parkeerplek als POI (point of interest) toe op het apparaat. Dit kan met een paar simpele klikjes en je kunt elke POI (maximaal 10) onderbrengen onder een bepaalde categorie. Daar moesten we echter voor een groot deel zelf achterkomen want de handleiding die bij de iX-G78 wordt geleverd is behoorlijk warrig vertaald in het Nederlands en dus ook niet meteen duidelijk.
Het apparaat bewaarde we uitgeschakeld in een tas. Toen het tijd werd om naar huis te gaan hebben we de iX-G78 weer ingeschakeld en begonnen we met lopen richting de auto. Misschien lag het aan het feit dat we de iX-G78 in de hand hielden maar het duurde meer dan 10 minuten voordat er een gps verbinding was waardoor we al bij de auto waren aangekomen voordat er verbinding was gemaakt. In meer dan 50% van onze tests duurde het meer dan een paar minuten voordat er verbinding was met de GPS satellieten. Dat betekend echter ook dat het dus regelmatig voorkwam dat we wel meteen een fix hadden. Gemiddeld heeft een iX-G78 binnen 30 sec – 1.20 minuut een GPS verbinding, het is daarbij wel belangrijk dat je stilstaat.

 

Conclusie
Het idee van een klein en licht apparaatje waarmee je makkelijk door jezelf ingestelde POI’s kunt terugvinden is erg goed. Zo’n apparaatje moet dan snel verbinding krijgen met de GPS satellieten en moet niet al te duur zijn. Uit onze ervaring bleek dat de InnoXplore iX-G78 vaak een aantal minuten nodig heeft om verbinding te krijgen. Heb je eenmaal verbinding dan werkt het apparaat prima. Ook is de iX-G78 makkelijk te bedienen maar de handleiding is erg onduidelijk. De accuduur is prima in orde. Kijken we dan naar de prijs van €69,00 dan komen we op de volgende score uit:

 

bron: http://weblog.zoover.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.