Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 28 mei 2010 @ 02:15 door Travelboy , 1669 keer bekeken

Reisziekte, meerbepaald wagenziekte, kan het begin van een welverdiende vakantie grondig verstoren. Grijp niet steeds naar pillen om ellende te voorkomen. Er bestaan een paar eenvoudige tips om misselijkheid te vermijden.

 

1) Eet nooit te zwaar voor je vertrekt. Op gember kauwen bijvoorbeeld is ideaal, want het helpt misselijkheid voorkomen.

 

2) Vermijd alcohol, koffie, melk en frisdrank. Deze dranken kunnen op jouw gevoelige maag blijven liggen.

 

3) Ons brein raakt verward omdat de omgeving beweegt terwijl wij niets doen. Richt je blik op een vast punt aan de horizon.

 

4) Als passagier ben je passief. Probeer zelf te rijden, dan ben je bewuster van wat er gebeurt en zal je minder last ondervinden.

 

5) Kronkelende weggetjes of verkeersdrempels kan je nu eenmaal niet altijd ontwijken. Vraag uitdrukkelijk aan de chauffeur of hij extra traag wil rijden. Het laatste wat je wil, is de deur openen om over te geven.

 

6) Van geurhangertjes, sigarettenrook of parfum in een kleine ruimte zoals de auto kan je goed ziek worden. Een open raam kan een slecht gevoel doen verdwijnen. Laat het een beetje open, zodat er continu frisse lucht is.

 

7) Lees of schrijf niet, want deze activiteiten versterken reisziekte. Draai je hoofd ook zo weinig mogelijk naar achter om met de passagiers te praten.

 

8) Stel voor om onderweg even te stoppen, zo kan je een paar minuten rustig neerzitten en bekomen.

 

9) Kan je jouw misselijkheid echt niet de baas? Eet dan een zandkoekje of een droge boterham. De maag zal het voedsel moeten verteren en de misselijkheid zal afnemen.

 

bron: www.nieuwsblad.be
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.