Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 26 januari 2010 @ 00:18 door Travelboy , 1346 keer bekeken

Mensen die hun identiteitsbewijs zijn kwijtgeraakt na een brand, diefstal of overval, hoeven vanaf halverwege dit jaar geen extra kosten te betalen bij de aanschaf van een nieuw paspoort.

 

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) maakt dit bekend in het tv-programma Tros Regelrecht, bevestigt een woordvoerder. Mensen die hun paspoort of identiteitsbewijs kwijtraken zonder dat zij daar iets aan kunnen doen, moeten nu extra 'vermissingskosten' betalen bij de aanschaf van een nieuw identiteitsbewijs. Wie het slachtoffer van een tasjesroof of inbraak is geweest, beschouwt deze kosten vaak als onrechtvaardig.

 

De hoogte van deze extra kosten verschilt per gemeente. Sommige vragen niets, andere gemeenten tientallen euro's. Volgens Regelrecht spant de gemeente Tiel de kroon met ruim 64 euro.

Als het aan Bijleveld ligt, behoren deze praktijken na de zomer tot het verleden. De bewindsvrouw wil ook minder administratieve rompslomp. Nu moeten mensen die hun id-bewijs zijn kwijtgeraakt zowel langs de politie als het gemeentehuis. Een bezoek aan alleen het gemeentehuis moet voortaan volstaan, tenzij een vermoeden bestaat van fraude.

 

bron: www.nieuws.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.