Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 15 september 2010 @ 01:07 door Travelboy , 1467 keer bekeken

De Tsjechische bierstad Pilsen en het Belgische Bergen zijn in 2015 de culturele hoofdsteden van Europa, zo maakte de internationale jury in Praag woensdag bekend.

 

ist_759744d.jpg
Istanboel is Culturele hoofdstad van Europa 2010
 
Pilsen kreeg de voorkeur boven Ostrava, een andere stad in Tsjechië die in aanmerking kwam voor de titel. De Europese instanties moeten de keuze voor Pilsen nog officieel bekrachtigen. De nominatie van Bergen was al in februari bekend.

Pilsen, de vierde stad van Tjechië, ligt in in het westen van het land, zeventig kilometer van de grens met Duitsland. De stad en is vooral bekend van het bier Pilsner Urquell. Daarnaast heeft Pilsen een traditie van industrie: Skoda bijvoorbeeld heeft er zijn fabrieken.

 

Verscheidenheid

Elk jaar worden door het Europees Parlement twee of meer culturele hoofdsteden van Europa gekozen. Het doel hiervan is de rijkdom, de verscheidenheid en de gemeenschappelijke kenmerken van Europese culturen te laten zien.

Dit jaar zijn Istanboel, Pécs en Essen de culturele hoofdsteden van Europa. Volgend jaar zijn Turku en Tallinn aan de beurt. Guimarães en Maribor, Marseille en Košice en Riga en Umeå zullen in de daaropvolgende jaren de titel ontvangen.

 

bron: www.telegraaf.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.