Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 maart 2010 @ 02:26 door Travelboy , 1397 keer bekeken

Op zaterdag 20 en zondag 21 maart 2010 organiseert ‘De Vakantiefietser vzw’ haar 14de Fietsreisbeurs in het Vakantiecentrum ‘De Linde’ in Retie in de Antwerpse Kempen. Het is de enige specifieke Vlaamse fietsreisbeurs.

 

Ultiem trefpunt
De 14de Fietsreisbeurs, dé beurs voor de avontuurlijke of recreatieve fietser, is al jaren het ultieme trefpunt voor fietsend Vlaanderen. Jaarlijks vinden zo'n 5.000 bezoekers hun weg naar deze organisatie van De Vakantiefietser. Het is immers de enige beurs waar alles wat met fietsreizen te maken heeft centraal staat.

 

Ruim 50 ervaren fietsreizigers
Een enthousiaste groep van meer dan 50 ervaren fietsreizigers delen er hun ervaringen met bezoekers en staan ter beschikking om de geheimen van de meest verscheidene bestemmingen uit de doeken te doen. Deze unieke en toegankelijke ‘Levende Ervaringsdatabank’ is het handelsmerk van deze beurs.

 

70 exposanten
Ongeveer 70 exposanten presenteren het nieuwste aanbod reisfietsen en buitensportmateriaal. Gespecialiseerde fietsreisbureaus presenteren uiteenlopende fietsarrangementen en een gevarieerd en boeiend programma van diareportages laat bezoekers kennis maken met fietsreizen in Europa en ver daarbuiten. Aan de hand van demonstraties en workshops maken bezoekers kennis met zowel vaste waarden als nieuwe evoluties in het fietslandschap: fietsbepakking, paklijst, fietsherstelling onderweg, reisfotografie, koken onderweg, GPS voor fietsers, tandems, lig- en vouwfietsen, fietsen met elektrische ondersteuning, de Rohloff-naaf, …

 

Presentatie over Mauer Radweg
Europarlementariër Michael Cramer geeft een presentatie over de Mauer Radweg, de voormalige scheidslijn tussen Oost- en Westberlijn en ook over de Iron Curtain Trail, een fietstocht langs de hele grens van het vroegere Oostblok met de rest van Europa, 20 jaar na de val van de Berlijnse muur.

 

Praktische zaken
- Locatie: ‘De Linde’, Kasteelstraat 67, 2470 Retie (bij Turnhout). 
- Openingsuren en toegang: Za/Zo 20/21 maart 2010 van 10 tot 18 uur 
- Inkom (toegang tot alle activiteiten): € 5,00
- Abonnees van ‘De Vakantiefietser’: € 3,00

meer informatie op www.vakantiefietser.be

 

bron: www.fietsen.123.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.