Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 11 januari 2010 @ 19:47 door Travelboy , 1195 keer bekeken

In 2010 zal het aantal vakantievaccinaties afnemen doordat mensen minder ver op vakantie gaan, maar ook omdat ze de effecten van vaccinaties wantrouwen. Dat zegt Meditel, specialist in reizigersvaccininatie.

 

Dat maakt de medische risico’s alleen maar groter”, zegt directeur van Meditel Jeroen van Luijk. Van Luijk spreekt zijn bezorgdheid uit op de vooravond van de Vakantiebeurs 2010.

 

"Vorig jaar ging de Nederlander minder ver op vliegvakantie. Niet naar Indonesië, maar naar Turkije. Niet naar Mexico, maar naar Kroatië. Dit maakt voor de medische risico’s niets uit.” Bovendien signaleert Meditel een vermindering in de bereidheid om gevaccineerd te worden.

 

De reisbureaus zien duidelijke trends: we reizen minder vaak én minder ver. Voor veel mensen is een vakantiebestemming als Kroatië of Turkije ‘lekker dichtbij’. Zij denken vaak dat vaccinaties voor deze landen niet nodig zijn. Want hoe kun je nu besmet raken in een vijfsterrenresort?

 

Van Luijk benadrukt dat besmetting niet van de sterren afhangt. "Hepatitis A bijvoorbeeld is heel makkelijk overdraagbaar via voedsel. Het personeel dat het eten klaarmaakt, is niet ingeënt. Het gevaar voor besmetting met hepatitis A is dus ook daar levensgroot.”

 

Behalve angst voor de prik speelt ook vrees voor bijwerkingen een rol. Zo doet op internet het gerucht de ronde dat je zieker wordt van de prik dan van de ziekte zelf. "Dat is natuurlijk onzin,” zegt Van Luijk, „maar we hebben duidelijk last van de commotie rond de vaccinaties tegen baarmoederhalskanker en Mexicaanse griep.”

 

bron: www.reiskrant.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.