Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 19 februari 2010 @ 00:46 door Travelboy , 1248 keer bekeken

Veel vakantiegangers beschikken over een reis- en annuleringsverzekering, maar weinig weten dat ze hier ook een beroep op kunnen doen bij ontslag. Dat blijkt uit een onderzoek naar het effect van de crisis onder 1087 bezoekers van Vakantie.nl.

 

70 % van de deelnemers aan het onderzoek van Vakantie.nl weet niet dat je een vakantie met annuleringsverzekering kosteloos kunt annuleren wanneer je met een vast contract ontslagen wordt.

 

Het merendeel van de verzekeraars stelt als voorwaarde dat de werkloosheid niet is voorzien bij het boeken van de reis. Het boeken van een vakantie hoeft dus niet uitgesteld te worden, omdat je huidige baan door de crisis onzeker is.

 

50 % van de ondervraagden beschikt over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering, terwijl 25 % van de respondenten geen verzekering afsluit bij het boeken van een vakantie.

 

Genoemde redenen zijn de kosten, het last minute op reis gaan en de veronderstelling dat de kans klein is dat er daadwerkelijk gebruik gemaakt wordt van een reis- en annuleringsverzekering. De overige 25 % sluit een tijdelijke annuleringsverzekering af.

 

Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat zij hun vakantiepatroon hebben veranderd door de recessie. 50 % hiervan gaat minder op vakantie of kiest voor kortere vakanties en minder verre bestemmingen.

 

Het bezuinigen op een vakantiereis door het boeken van goedkope tickets en hotels is voor het merendeel geen optie. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit voor de vakantieganger

 

bron: www.reiskrant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.