Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 oktober 2010 @ 01:02 door Travelboy , 1634 keer bekeken

Er zijn onofficiële Electronic System for Travel Authorization (ESTA) websites actief. De frauduleuze websites vragen meer geld dan de vastgestelde veertien dollar die door de officiële ESTA-website van de Amerikaanse regering in rekening wordt gebracht. ESTA is het online programma om toestemming te verkrijgen om de Verenigde Staten te mogen betreden.

 

De waarschuwing voor de valse ESTA-websites komt van de Stichting See America, een onafhankelijke non-profit organisatie die zich richt op de promotie van toerisme naar de Verenigde Staten. Het adres van de enige officiële ESTA-website is https://esta.cbp.dhs.gov.

 

Na enig onderzoek is gebleken dat er meerdere onofficiële ESTA-websites actief zijn. Deze sites, die lijken op de websites van de Amerikaanse regering, vragen achttien tot vijftig dollar voor bijvoorbeeld het afhandelen van de ESTA-aanvraag.

 

ESTA is in januari 2009 verplicht gesteld en heeft het I-94W formulier vervangen, beter bekend als het ‘groene formulier’ dat reizigers voorheen in het vliegtuig moesten invullen. Deze regeling geldt alleen voor inwoners van landen die onder het Visa Waiver Progam (VWP) vallen, waartoe ook Nederland behoort. Het dient 72 uur voor vertrek te worden aangevraagd en is geldig voor een verblijf van 90 dagen..

 

bron: www.reisinbeeld.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.