Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 juni 2010 @ 00:17 door Travelboy , 1858 keer bekeken

De zomervakantie is in aantocht, dus vertrekken binnenkort een heleboel gezinnen naar het buitenland. Maar ook op reis is soms extra entertainment nodig, bijvoorbeeld op een regenachtige dag. Houd de hele familie zoet met onze selectie spellen voor op vakantie: negen alternatieven die weinig ruimte innemen in uw koffer.

Dixit, vanaf 8 jaar, 3 tot 6 spelers

Elke kaart wordt met een woord, een zin, een uitdrukking of een gebaar uitgelegd. De anderen moeten proberen te raden over welke kaart het gaat. De hint mag niet te moeilijk, maar ook niet te gemakkelijk zijn. Wordt de kaart door iedereen of door niemand geraden, krijgt de speler nul punten. Wees dus creatief en kies de gulden middenweg. Een origineel spel met een simpel concept en gemakkelijke spelregels.

Gesjaakt, vanaf 8 jaar, 3 tot 5 spelers

Gesjaakt is een blufspelletje. Kaarten zijn strafpunten, die afgekocht kunnen worden met fiches, die geld voorstellen. Ofwel pakken de spelers een kaart, ofwel leggen ze een fiche af. Een kaart direct opeisen, betekent meer strafpunten. Dit is dus een "dure" kaart. Maar de kaart een extra biedronde laten liggen, houdt het risico in dat een ander ermee aan de haal gaat. Een snel en eenvoudig staaltje tactiek!

Kubb Viking Exklusiv', vanaf 8 jaar, 2 tot 12 spelers

Dit buitenspel is ideaal om van het mooie weer te genieten en geschikt voor jong en oud. Twee teams proberen om beurt houten blokken in het kamp van de tegenstanders om te gooien met stokken. Wie de koning omverwerpt, wint. Het spel kan gespeeld worden op verschillende ondergronden en wordt wel eens "Vikings schaken" genoemd, omwille van de hoge dosis strategie.

Labyrinth – The duel (Het betoverde doolhof), vanaf 8 jaar, 1 tot 2 spelers

Dit bordspel kan met zijn tweeën of alleen (tegen de tijd) gespeeld worden. Op elk een eigen schuifpuzzel moeten de spelers de weg vinden doorheen het labyrint en ondertussen met hun tovenaar kaartjes met schatten verzamelen. Wie het snelst paden creëert tussen de verschillende magische objecten wint het spel.

Mow – big box, vanaf 7 jaar, 2 tot 10 spelers

Elke speler krijgt vijf kaarten met koeien. Deze koeien kunnen ofwel "in de wei", ofwel op stal gezet worden. Maar de koeien worden lastiggevallen door vliegen (strafpunten), die niemand in zijn stal wil. Kan een speler geen kaart leggen, dan moeten al zijn koeien (en de bijhorende strafpunten) op stal. Wie het eerst 100 strafpunten verzamelt, verliest.

Roadblock – Get the gangster!, vanaf 7 jaar, 1 speler

In dit logische denkspel is de speler politiecommandant. Alle manschappen moeten op een stadsplattegrond op de juiste plaats opgesteld worden zodat de gevaarlijke gangster niet kan ontsnappen uit de stad. Het spel bestaat uit vier verschillende levels met wel 60 verschillende opdrachten, waarin telkens andere combinaties gevormd moeten worden.

Sultan, vanaf 8 jaar, 2 tot 5 spelers

Sultan heeft als doel zoveel mogelijk juwelen en kostbare stenen te verzamelen en te ruilen, en zo de beste koopman te worden. Elke speler krijgt een aantal geldkaarten, waarmee hij of zij kan bieden op de juwelen. Degene met het grootste vergaarde fortuin wint. Sultan is een veilingspel met een hoog blufgehalte.

Werpworm, vanaf 4 jaar, 2 tot 5 spelers

De spelers moeten in dit geheugenspel zo snel mogelijk drie klavertjesvier bemachtigen. Wanneer de dobbelsteenworm Willie Werpworm wordt gegooid, verschijnen er op zijn lichaam vier verschillende kleuren. Wie de kaarten in de juiste kleurenvolgorde omdraait, krijgt een klavertjevier als beloning.

Zooloretto, vanaf 10 jaar, 2 tot 5 spelers

Elke speler krijgt een lege dierentuin met drie verblijven en een grote stal. Nu moeten deze nog gevuld raken met dieren. Onder bepaalde voorwaarden, uiteraard. De dieren in de stal leveren strafpunten op. Wie lokt de meeste bezoekers naar zijn dierentuin?

bron: www.test-aankoop.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.