Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 02 maart 2019 @ 00:06 door Travelboy , 1897 keer bekeken

New York is echt zo’n stad waar je een keer geweest moet zijn. De stad heeft natuurlijk superveel te bieden, al eerder schreven we over de bezienswaardigheden van New York. Goedkoop naar New York reizen is wel een uitdaging, voor reizigers on a budget is de stad niet altijd gemakkelijk. Maar wist je dat er in New York ook een heleboel goedkope dingen te doen zijn? Wij zetten 10 goedkope en gratis bezienswaardigheden in New York op een rij! Extra tip: trek goede wandelschoenen aan, want New York is groot!

1. Een ‘walk in the park’

 

In New York zijn superveel parken te vinden, waarvan Central Park natuurlijk het bekendste is. En daar hebben we dan ook gelijk één van de bekendste gratis bezienswaardigheden in New York te pakken. Central Park is ruim 3km2 groot, je kunt er dus een flinke wandeling maken! Maar ook wandelen in één van de onbekendere parken is zeker een aanrader, zeker met mooi weer is het park een fijne plek om even te relaxen en te ontsnappen aan de drukte van de stad!

 

2. Streetfood in New York

 

Zoek je een manier om goedkoop te eten in New York? Dan is streetfood your pick. In New York zijn heel veel food trucks te vinden, zeker rond lunchtijd. Voor een paar dollar heb je een lekker maaltje! Een andere plek om een goedkoop diner in New York te scoren is China Town. Je vindt hier heel veel Aziatische restaurants waar je heel lekker kunt eten voor weinig geld.

3. De Brooklyn Bridge

 

Eén van de andere bekende gratis bezienswaardigheden in New York is de Brooklyn Bridge. Deze brug is bijna 2 km lang en je kunt er gratis overheen wandelen. Niet alleen de brug is imposant, maar ook het uitzicht op de skyline van New York. Een echte must!

4. Gratis musea in New York

 

Bij heel veel musea in New York is de toegang op bepaalde dagen of tijden gratis of mag je zelf bepalen wat je ervoor geeft. Interessant dus om even te kijken op de site van het museum dat je wilt bezoeken of en wanneer de gratis openingstijden zijn. Sowieso slim om ruim van tevoren te kijken, bij sommige musea moet je online reserveren voor deze speciale openingstijden. Het 9/11 museum bijvoorbeeld, is op dinsdag gratis, maar je moet je tickets wel online reserveren in een tijdsslot.

 

5. De ferry naar Staten Island

 

Wil je het icoon van New York, het Vrijheidsbeeld, bewonderen maar niet de volle mep betalen voor een tour? Neem dan de veerboot naar Staten Island. Je komt dan langs het Vrijheidsbeeld en kunt goede foto’s maken. En als het je op de heenweg niet lukt om het Vrijheidsbeeld goed op de foto te zetten, dan probeer je het toch nog een keer op de terugweg?

6. De ‘lichtshow’ van Times Square

 

Nog zo’n iconische plek in New York is natuurlijk Time Square. In het midden van Time Square is een soort tribune gebouwd waar je kunt zitten en eens rustig om je heen kunt kijken naar alle knipperende, flikkerende, felgekleurde schermen. Nou ja rustig… je wordt al snel overprikkeld, maar indrukwekkend is het zeker, deze gratis lichtshow.

7. Central Station

 

Central Station is zo’n gratis plek in New York die je gewoon even moet bezoeken. De stationshal is stijlvol en groots. Wil je meer weten over het gebouw of de omgeving? Sluit je dan aan bij één van de gratis tours door de buurt van Central Station.

 

8. Free tours in New York

 

Wil je New York goedkoop doorkruizen, maar zoek je wel wat achtergrondinformatie? Dan is het meewandelen in een Free Tour ideaal. En New York zou New York niet zijn als er héél veel verschillende free tours zijn. Naast de eerdergenoemde tour in de buurt van Central Station, kun je ook in Central Park meedoen met een gratis tour. Er zijn zelfs free food tours in New York!

 

9. Goedkoop naar New York: reis met de subway

 

Wil je goedkoop naar New York, dan reis je met de metro. En dat is ook nog eens een hele ‘local experience’, want heel veel New Yorkers verplaatsen zich met de metro. De metro rijdt altijd: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het is een efficiënt en snel vervoersmiddel om New York goedkoop te bekijken. Met maar liefst 450 metrostations in New York kom je overal!

10. De kerken van New York

 

Het is bijzonder om te zien, de klassieke St. Patrick’s cathedral tussen al die wolkenkrabbers ingeklemd. Deze kathedraal is misschien wel de bekendste kerk van New York. Je vindt hem in het hart van de stad aan Fifth Avenue. Het is één van de bezienswaardigheden van New York met gratis toegang, bezoek deze bijzondere kerk dus zeker even! Ook hier kun je meewandelen met een gratis tour, deze wordt elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 gegeven. Ook kun je een self-guided tour doen door middel van een app. Maar er zijn natuurlijk veel meer kerken te vinden in New York. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Abyssinian Baptist Church, waar je als toerist ook bij speciale diensten mét gospelkoor mag kijken

 

bron: https://ikwilmeerreizen.nl

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.