Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 06 mei 2019 @ 16:22 door Travelboy , 899 keer bekeken

Ben je al wel eens in het schitterende Suriname geweest; Paramaribo of juist de jungle in? Dan weet je waarschijnlijk dat je vooraf een toeristenkaart of visum aan moest vragen. Bij het Surinaamse Consulaat in Amsterdam kon je visum en toeristenkaart vooraf aanschaffen. Bij speciale balies op Amsterdam Airport Schiphol kon je ook vooraf toeristenkaarten aanschaffen net als bij aankomst in in Suriname op de luchthaven Zanderij. Maar dit is allemaal niet meer noodzakelijk. Suriname introduceert namelijk het E-Visum dat je gemakkelijk online kunt aanvragen.

Visum en toeristenkaart

 

Voor een bezoek aan Suriname kun je een toeristenkaart of visum aanvragen. Het grote verschil zit hem in het doel van je reis. Kom je alleen voor vakantie of familiebezoek, dan kan je een toeristenkaart aanschaffen. Hiervoor hoef je minder te doen dan voor het visum. Ga je werken of op stage in Suriname, dan moet je een visum aanvragen. Prijzen verschillen per soort visum en of je een single- of multi entry hebt.

 

Online aan te vragen

 

Voortaan hoef je dus geen bezoek meer te brengen aan het Consulaat Suriname in Amsterdam of een toeristenkaart op te halen op Schiphol. Dit kan echter zover wij weten nog wel.

 

Het E-visum of E-toeristenkaart kun je aanvragen via VFS Global. Dat doe je op deze website. Deze website is speciaal in het leven geroepen voor online aanvragen van de E-visa of E-toeristenkaart. Dit is gedaan door het Surinaamse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Stappen

 

Om het e-visum voor Suriname aan te vragen moet je via deze website kiezen voor een E-visum of E-toeristenkaart. Vooraf dien je op dezelfde website een account aan te maken alvorens verder te kunnen gaan met het invullen van de nodige gegevens en uiteindelijk de betaling te voldoen. Op deze pagina kun je de verschillende tarieven en verschillende soorten visa zien. In principe blijft het E-toeristenkaart nog steeds $40,- en een E-Visum $45,-. Bij een online aanvraag komt er echter wel $14,- servicetoeslag bij.

 

Ben je klaar met het invullen van alle gegevens dan zul je binnen enkele dagen bericht ontvangen of je E-visa of E-toeristenkaart is goedgekeurd. Hierbij zit dan ook een PDF met ofwel het visumbewijs of E-toeristenkaart die je bij aankomst in Suriname aan de immigratiebeambte laat zien.


Wil je meer weten over het aanvragen van de E-toeristenkaart klik dan hier. Als je meer wilt weten of het aanvragen van de E-Visa klik dan hier.

 

Is deze Surinaamse E-visum of E-toeristenkaart iets voor jou? Of breng je liever toch nog een bezoek aan het Consulaat Suriname in Amsterdam of bij Schiphol kort voor vertrek?

 

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

 

bron: https://insideflyer.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.