Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 mei 2019 @ 02:35 door Travelboy , 862 keer bekeken

Heb je al plannen voor je vakantie maar twijfel je over je accommodatie? Als je niet met je handdoekje of wc-rol over de camping wilt lopen, kom je al snel uit bij een vakantiehuis of een hotel. Hieronder licht ik de voordelen van een vakantiehuis ten opzichte van een hotel voor je uit, zodat de keuze wellicht gemakkelijker wordt.

Geniet van de ruimte

 

Eén van de grootste nadelen aan een hotel vind ik de ruimte. Vaak heb je een relatief kleine hotelkamer met een klein badkamertje. Het is een beetje hutjemutje en je hebt soms niet eens genoeg plek voor je bagage. Bij mij wordt het in ieder geval één grote chaos met een koffer vol kleren en een kleine kamer. In een vakantiehuis heb je hier geen last van. Door de ruimte word je zowat gedwongen om je kleren netjes in een kast op te bergen.

 

Die ruimte kan van groot belang zijn, zeker als je met een grote familie of vriendengroep reist. Het is ongezellig om je groep op te delen in kleinere groepen voor hotelkamers. Daarom is een vakantiehuis veel vriendelijker voor grotere groepen. Je hebt meerdere kamers, waardoor je wel privacy kan krijgen als je dat nodig hebt. Als je juist op zoek bent naar gezelschap kan je in de gezellige woonkamer gaan zitten. Dat heb je allemaal niet bij een hotel. Vaak moet je dan naar de lobby of naar een café buiten de deur om gezellig bij elkaar te kunnen zitten.

 

Preciezere keuze

 

Bij het kiezen van een hotel heb je meestal standaard keuzes, namelijk of je een rookvrije kamer wil of een kamer met uitzicht. Bij een vakantiehuis kan je een hele precieze keuze maken. Een terras, een barbecue, een zwembad, hoeveel verschillende kamers je het liefst wil, en ga zo maar door. Je hebt een enorm verschillend aanbod, waardoor je bijna je ideale vakantiehuis kan samenstellen. Ik boek eigenlijk altijd mijn vakantiehuis bij NOVASOL, omdat je hier precies kan aangeven wat je wensen zijn. De site biedt je dan meerdere opties aan.

Kostenplaatje

 

Beide opties brengen natuurlijk een kostenplaatje met zich mee, maar aan een hotel zitten meer kosten verbonden dan je zou denken. Denk bijvoorbeeld aan dineren. In een vakantiehuis heb je een keuken, waardoor je per avond kan kiezen wat je doet. De ene avond eet je buiten de deur en de avond erop kook je zelf. Zelf koken kan je kosten flink drukken. In een hotel heb je echter geen keus en ben je gedwongen om elke avond buiten de deur te eten. Dat is natuurlijk niet zo erg, maar wel als je qua kosten wilt opletten.

 

Tevens hebben hotels vaak parkeerplekken tegen betaling. Als je het omrekent, betaal je nog flink als je een week in een hotel verblijft waar je je auto wil parkeren. Bij een vakantiehuis betaal je in principe nooit voor een parkeerplek.

Privacy

 

Ik vind privacy altijd erg belangrijk. In een hotel heb je minder privacy dan in een vakantiehuis, omdat je vaak je buren kan horen. In een vakantiehuis heb je meer privacy omdat je meerdere kamers tot je beschikking hebt. Die meerdere kamers hebben ook als voordeel dat er bezoekers geaccepteerd worden. In een hotel betaal je voor extra personen, maar in een vakantiehuis betaal je niks extra tot het maximale aantal toegestane personen in het huis.

 

Kortom, voordelen van een vakantiehuis zijn onder andere meer ruimte en de keuken die je tot je beschikking hebt. De keuken en een parkeerplaats voorkomen oplopende kosten. Daarnaast is het bij een vakantiehuis geen probleem als er bezoekers komen.

 

bron: www.reistips.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.