Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 augustus 2019 @ 10:59 door Travelboy , 533 keer bekeken

Tijdens de vakantie op de camping stappen veel Nederlanders van hun kookgewoontes af.  De helft van de mannen bereidt de hoofdmaaltijd. Er wordt een groter budget aan voedsel besteed, ook al omdat het gezin veel vaker uit eten gaat. Dit blijkt uit een onderzoek van reisorganisatie Vacanceselect onder zo’n 800 respondenten. Als er zelf wordt gekookt, verandert bij driekwart van de ondervraagden de mix van gerechten op het bord nauwelijks: vlees, vis, groente, al dan niet in combinatie met pasta. De barbecue gaat vaak aan. Bijna zestig procent (59%) wil broodbeleg als pindakaas en hagelslag niet missen en neemt dit mee van huis. Nagenoeg hetzelfde percentage (62%) geldt voor koffie en thee. Een kwart stopt ook nog een pak pannenkoekenmix bij de vakantiebagage. 

 

De Hollandse pieper blijkt typisch een thuisproduct. Tijdens de campingvakantie in het buitenland geniet deze in elk geval weinig populariteit. Als campinggasten zelf koken zet zestien procent nog aardappels op het menu, waarvan slechts vier procent deze nog meeneemt uit Nederland. Daarentegen kiest 64% voor pasta. Zo’n 54% geeft aan graag de barbecue aan te steken. Al met al is de Nederlandse vakantiegast op de camping weinig avontuurlijk in de mix van ingrediënten: bij inkoop zijn dit vooral groente, vlees en vis (77%). Overigens wel graag vers ingekocht. Aan typisch lokale lekkernijen, die gevoelsmatig veraf staan van de Nederlandse dis, waagt hij/zij zich niet graag. Zo’n zes procent van de ondervraagden heeft wel eens Escargots (slakken) gegeten. Hetzelfde percentage geldt voor het omstreden Foie Gras (ganzenlever). Gerechten als als Langue de Boeuf (tong van een rund), Casu Marzu (rotte schaapskaas) en Ris de Veau (kalfsorgaan) kan maar één procent bekoren.

 

Over een andere boeg

 

Tijdens de campingvakantie gooien veel Nederlanders het over een andere boeg bij de bereiding van de maaltijden. Bij meer dan driekwart van de vakantievierders op de camping (76%) is het thuis vooral de vrouw die kookt. Op de camping blijkt dit opeens een kwart minder en is het juist de man die achter het fornuis de mouwen opstroopt. Bij de meesten neemt het koken (62%) dertig minuten in beslag. Bij zo’n achttien procent is dit maximaal een uur. Campinggasten kiezen er echter vaak voor uit eten te gaan. Meer dan de helft (51%) kookt maar drie tot vier keer per week bij accommodatie. Iets minder dan éénvijfde (18%) zelfs maar één tot twee keer. Bijna negentig procent (89%) stelt dat ze meer geld uitgeven aan eten dan thuis. Als er echter op de camping gegeten wordt, is dat vooral met de eigen familie. Meer dan zestig procent (62%) geeft aan nóóit met andere campinggasten aan tafel te gaan



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.