Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 27 december 2019 @ 01:36 door Travelboy , 654 keer bekeken

Wie regelmatig naar een ver land reist waar veiligheidsrisico's bestaan, doet je er goed aan om zich te registreren bij de Nederlandse ambassade. Maar pas op dat je geen onnodige kosten maakt.

 

Je kan je gratis aanmelden bij de Nederlandse ambassade van het land waar je naartoe reist. Als je aangemeld bent, waarschuwt de ambassade je via sms, mail of app als de situatie in het land van bestemming verandert. Daarnaast heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een overzicht van Nederlanders die in het buitenland zitten, mocht zich ergens een gevaarlijke situatie voordoen.

Gratis

Volgens Willemien Veldman, woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, betalen reizigers soms onterecht kosten. 'Wij krijgen regelmatig klachten van mensen die door visumbureaus worden aangespoord om zich, via dat bureau, te laten registreren bij de Nederlandse ambassade in het land waar ze naartoe reizen. Hier wordt dan geld voor in rekening gebracht. Het is jammer als mensen niet weten dat ze betalen voor een service die eigenlijk gratis is', aldus de zegsvrouw.

Wat kan je zelf doen?

Je kan je reis eenvoudig zelf registreren via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 'Buitenlandse Zaken probeert reizigers hier zo actief mogelijk over te informeren. Bijvoorbeeld door in de reisadviezen voor ieder land een link op te nemen naar de registratieservice', vertelt Veldman. Zij hoopt dat consumenten, door alle links die onlangs zijn toegevoegd, de gratis online registratie makkelijker kunnen vinden. 

 

Wil je weten of je veilig kunt reizen naar een land? Check dan de officiële pagina voor reisadvies



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.