Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 april 2019 @ 13:20 door Travelboy , 812 keer bekeken

Misschien heb je er zelf nooit bij stilgestaan, maar ook ons kikkerlandje barst van de mooie en leuke attracties. Heb je bijvoorbeeld ooit gedacht om een vaartocht te maken? Rondvaarten door Nederland zijn een enorme hit bij buitenlandse toeristen, maar onterecht niet zo bekend bij Nederlanders zelf. Wij zouden hier graag verandering in willen zien! Dat is waarom wij de leukste vaartochten door Nederland voor jou op een rij hebben gezet. Lees verder en plan vandaag nog een boottocht.

 

Vaartocht door Amsterdam

Als je al eens op een boottocht bent geweest, is de kans groot dat deze door de Amsterdamse grachten ging. Deze rondvaart is namelijk ongetwijfeld de meest populaire uit onze selectie en een ware klassieker. Amsterdam verveelt nooit!

 

Varend door de Amsterdamse grachten neem je Hollans glorie op z’n best in je op. Geniet van een uitzicht vol geschiedenisrijke statige herenhuizen, sfeervolle bruggetjes, indrukwekkende kerktorens en studenten die op hun rammelende opoefiets voorbij rijden, terwijl anderen in meterslange wachtrijen voor musea staan.

 

Ook voor de kinderen is een vaartocht door Amsterdam fantastisch: bij Blue Boat Company zijn de muizen Sjonnie en Harold de tour guides van de audiotour voor kids! Een Reddingsvest voor kinderen is uiteraard ook aanwezig voor de extra veiligheid.

Vaartocht door Amersfoort

Houd je van de natuur? Grijp dan zéker de kans om door de grachten en de Heilingerbergbeek van Amersfoort te varen. Met een indrukwekkende flora van meer dan 200 verschillende plantensoorten, zul je ongetwijfeld je ogen uitkijken tijdens deze boottocht. Een week voor de tocht wordt namelijk door de tour guides uitgezocht waar de meest bijzondere en interessante planten groeien; dat is waar je heen zult varen. Zo is geen boottocht hetzelfde en krijg je afhankelijk van het moment een betoverende rondvaart in de natuur.

 

Ook in Amersfoort is een boottocht speciaal voor kids aanwezig: Waterlijn organiseert een speciale natuurtocht, waarbij kinderen kikkervisjes en insecten uit het water zullen vissen.

Vaartocht door Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Verken dit prachtige dorpje met een rondvaartn! Er schuilt over wel elk romantisch bruggetje een verhaal en er zwemt heel wat interessants in het water, waar je tour guide je graag over zal vertellen.

 

Vaartocht door Utrecht

Ook deze prachtige stad is rustig te verkennen vanaf een boot die je langs alle de mooiste parkjes, meest indrukwekkende kerken en leukste terrassen vaart.

Vaartocht door de Loodsrechte Plassen

Varen door de Loodsrechte Plassen is pure ontspanning. Je geniet hier van pittoreske dorpjes met statige kastelen, adembenemende vergezichten van romantische tuinen en indrukwekkende natuur. Ook dit is een ideale tocht voor natuurliefhebbers en bijzonder geschikt voor vogelspotters.

 

Vaartocht door Den Bosch

Den Bosch is één van de oudste steden van het land en daarmee boordevol interessante geschiedenis! Leer en geniet van deze prachtige stad terwijl je rondom en binnen Den Bosch vaart.

https://dagjedenbosch.com/activiteiten/activiteit/historische-route-binnendieze

 

Vaartocht door Limburg

Varen is waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt als je aan Limburg denkt, maar wist je dat deze provincie het grootste watersportgebied van heel Nederland heeft? Met een vaartocht van Rederij Cascade verken je de uitgestrekte meren van Limburg, heb je een indrukwekkend zicht op de skyline van Roermond, spot je de drijvende vakantiewoningen van Oolderhuuske of ervaar je zelfs een twaalf meter hoge val bij het openen van de sluis. Dit alles met een heerlijk stuk echte Limburgse vlaai, dat je kunt bestellen tijdens je tocht.

Vaartocht door de Biesbosch

In de Biesbosch waan je je soms in een exotische jungle! Met een rondvaart door het Biesbosch ontdek je de mooiste verborgen schatten van dit natuurgebied en geniet je van de mooiste natuurlandschappen en dieren. De tour guides van De Zilvermeeuw delen graag hun kennis met jou over de flora en fauna van dit bijzondere gebied.

 

bron: www.reistips.nl



Reacties

  • Susan-
    woensdag 10 april 2019, 16:26

    Vergeet de binnen dieze niet, in den bosch! 

    Dan vaar je onder de stad. 

    Er zijn er verschillende die door en onder den Bosch gaan.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.