Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 augustus 2019 @ 00:07 door Travelboy , 695 keer bekeken

Je had het anders bedacht vroeger. Samen oud worden, en na het pensioen reizen. Met de camper of juist naar exotische verre oorden. Het liep anders. Wanneer de partner wegvalt door scheiding of overlijden is het zoeken naar een nieuwe balans en invulling van het leven. Dat geldt ook voor vakanties. Gelukkig kun je ook op reis wanneer je geen partner (meer) hebt! Veel groepsreizen worden speciaal voor alleenstaande ouderen georganiseerd. Dat biedt je de mogelijkheid om reizen te combineren met het ontmoeten van leeftijdsgenoten.

Singlereizen: remedie tegen eenzaamheid

Een groot nadeel van het bereiken van een hogere leeftijd is dat de sociale omgeving kleiner wordt. Volgens onderzoek van TNS/NIPO (2012) voelt een kwart van de 55-plussers in Nederland zich eenzaam. Een werkkring is er boven de 65 vaak niet meer, vrienden komen te overlijden, de partner is weggevallen en daardoor neemt het aantal contacten onder ouderen af.

Nieuwe mensen ontmoeten

Ook lichamelijke beperkingen kunnen ertoe leiden dat deelnemen aan activiteiten moeilijker wordt. Hierdoor ontmoet men ook weer minder mensen. Kortom; het aangaan van nieuwe contacten wordt minder vanzelfsprekend, terwijl dat vroeger vanzelf leek te gaan. Tip: ga eropuit met mensen die in dezelfde situatie zitten; er is een ruim aanbod aan singlereizen voor ouderen en senioren!

 

5 REISTIPS voor senioren singles

 

De meeste singlereizen ouderen zijn groepsreizen. Deze manier van reizen ben je misschien nog niet gewend. Daarom een aantal tips over het deelnemen aan een groepsreis.

 

1# Bij een groepsreis ben je de hele vakantieperiode in het gezelschap van dezelfde groep mensen. Ga voor jezelf na of je voldoende ruimte en rust kunt ervaren wanneer je een kamer met iemand deelt. Boek anders gewoon een eenpersoonskamer. Dat is vrijwel altijd mogelijk.

 

2# Ga na of de mensen in het reisgezelschap ongeveer hetzelfde zijn als jij. Let bijvoorbeeld op leeftijd en eventueel opleidingsniveau. Ook de bestemming en het soort activiteiten tijdens de reis zorgt ervoor dat er gelijkgestemde mensen meegaan. Bij de meeste reisorganisaties kun je vooraf al zien welke mensen er nog meer meereizen. En anders wil de organisatie in kwestie hier vast meer over vertellen.

 

3# Ga niet met een singlereis mee met als hoofddoel een nieuwe partner te ontmoeten. Een singlereis is geen dating-event. Je wilt in de eerste plaats samen met andere, gelijkgestemde alleenstaanden, een reis maken. Wie weet hou je er leuke contacten aan over!

 

4# Wanneer je je ergert in de groep, bespreek dat dan met die persoon of met de reisleider. Deze heeft hier ervaring mee. Ergert jij je nogal zich snel aan anderen? Oefen dan in het relativeren of ga niet mee met een groepsreis.

 

5# Maak een inschatting van de zwaarte van het programma. Ga je veel wandelen of word je met de bus langs bezienswaardigheden geleid? Zorg dat de zwaarte van het programma bij jouw conditie past. Bij twijfel, raadpleeg de reisorganisatie.

 

bron: www.single2travel.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.