Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 14 oktober 2019 @ 00:01 door Travelboy , 617 keer bekeken

Zes doorgewinterde redacteuren, samen zo’n 300 jaar stedenreiservaring, stelden deze Wereldsteden Top 100 samen. Een lijst waarin pracht, (on)bereikbaarheid, budget & verrassing in delicate balans zijn. We tellen af van 100 naar nummer 1.

100. Liverpool

‘We zijn erg veranderd!’ Ja, dat zeggen alle grauwe havensteden. Maar ‘Albert Dock’ staat op de Unesco-lijst. En een weekendje Beatles, Penny Lane en/of voetbal is nooit weg.

99. Reykjavik

‘s Werelds enige hoofdstad waar je op één dag kunt borrelen in heet bronwater, een walvisexcursie kunt maken én het noorderlicht kunt zien.

98. Cuzco

Ex-hoofdstad van het Incarijk, vertrekpunt voor Machu Picchu. Gebouwd in de vorm van een poema, een van de symbolen van Peru. Maar vooral: een verrukkelijke stad in een kom van de Andes.

Lees ook: Bezienswaardigheden Peru

97. Varanasi

Die muur van kleur & geur met op de voorgrond de badende mensen, dat is Varanasi, India. Het leven ingesnoerd door mantra’s en het heilige water van de Ganges.

96. Luxor

Egypte heeft de laatste tijd de PR niet erg op orde maar de historische paleizenstad aan de Nijl hoort bij eenieders toeristische opvoeding. Tempelcomplexen, Toetanchamon… je kunt om minder het Stendhal-syndroom krijgen.

95. Oslo

Oslo, groene hoofdstad met fjorden, eilanden, watervallen en skihellingen. Plus: knusse haven en Vigelandpark, een magistrale beeldentuin.

Bekijk ook: Bezienswaardigheden Oslo

94. Sana´a

103 moskeeën, 14 hamams en ruim 6000 huizen, alle gebouwd vóór de 11de eeuw en van oogverblindende schoonheid. Reisadvies: nu even niet. (vanwege Jemenitische ontvoerhobby)

93. Ubeda & Baeza

Oude tweelingstadjes diep in Spanje. Onbekend? Tja, er gebeurt ook niet echt veel, maar dat maakt dit duo juist zo aangenaam. En beide bevatten werelderfgoed.

92. Antigua

Geen schande als je ook hier niet eerder van hoorde, de vroegere hoofdstad van Guatemala. Koloniale architectuur tegen achtergrond van fonteinen en vulkanen. Je alibi: doe er een cursus Spaans.

91. Jaipur

Hoofdstad van de Indiase deelstaat Rajasthan. ‘Roze stad’, vanwege vele rozekleurige gebouwen, die je best vanuit een riksja kunt bekijken. Maakt deel uit van de Gouden Driehoek.

 

Lees verder op: www.anwb.nl/vakantie/ideeen/steden-top-100



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.