Blogposts
Blog
Geplaatst op woensdag 04 december 2019 @ 00:03 door Travelboy , 727 keer bekeken
De meesten die wel eens met een rugzak op pad zijn geweest kennen het wel. Datgene wat je nodig hebt lijkt ALTIJD HELEMAAL ONDEROP te zitten! Daarnaast heeft dat ding ook nog eens honderd-en-één vakjes, netjes, ritjes, etc. waardoor het nog lastiger is om uberhaupt overzicht te houden van waar je alles hebt weg gestopt. Maar…er is hoop. Lees in rugzak inpakken – deel 1 hoe je dit aanpakt.
Het handig inpakken van je rugzak kan je leren. Er zijn een aantal slimme strategiën om alles effectief in te pakken én bereikbaar te houden, ook als het onderop zit. En al die vakjes, netjes en ritjes, die hebben ook echt een functie. Sterker nog, er is natuurlijk juist goed over nagedacht door de fabrikanten wat de ideale indeling van een rugzak is. Nu is het aan jou om al die voordelen te gaan benutten.
Het klinkt misschien vrij logisch, maar ik herhaal het toch nog maar een keer. De spullen die je het minst nodig hebt, die stop je dus helemaal onderin het grote vak van je rugzak. Items zoals je huttenslaapzak, welke je maar 1x per etmaal nodig hebt, je huttenslippers, rolletje touw, musketonhaak, etc. Kortom, al die zaken die je alleen soms nodig hebt, kunnen onderin jouw rugzak verdwijnen. Denk hierbij ook aan je reservekleding. Probeer alleen geen zware dingen onderin het grote vak van je rugzak te stoppen, want dat vermindert het draagcomfort aanzienlijk.
Je raadt het al, de kleine spulletjes gaan lekker handig in het dekselvak. Daar zijn ze veilig en snel te pakken, indien nodig. Dit zijn de items die je onderweg veel nodig hebt. Denk hierbij aan je snacks voor onderweg, EHBO-setje, zonnebrand, zonnebril, telefoon, kaartmateriaal (evt. GPS), enz. Stop geen zware dingen in het dekselvak, hierdoor heb je de kans dat je rugzak gaat ´zwalken´ en ´kiepen´ wanneer je loopt, en dat is natuurlijk erg onprettig.
Grote en zware spullen stop je midden in het hoofdvak. Het liefst zo dicht mogelijk tegen je rug aan. Hierdoor komt het meeste gewicht van je rugzak op de heupgordel en daarmee op je heupen te rusten. En laat dit nou net de bedoeling zijn. Ideaal is het wanneer je rugzak, naast een boventoegang, ook een zij- of buitenrits-toegang heeft. Dan kan je namelijk om de ´core´ van zware spullen, zachte lichte dingen plaatsen, zoals je handschoenen, muts, sokken, etc. Zo zorg je dat de rugzak niet aan je schouders gaat trekken, en zijn deze items toch redelijk snel toegankelijk.
En dan zijn er nog die rare zijvakken en netjes. Deze zijn voor alles wat je nu nog over hebt. Dus denk aan je regenjas, kompas, drinkfles(sen), fleece of windstopper. Ideaal dus, maar let goed op de gewichtsverdeling aan beide zijden, die moet zo gelijk mogelijk zijn. Anders trekt je rugzak je uit evenwicht. Hierdoor word je sneller moe en heb je ook meer kans op blessures. Rugzakken met grote zijvakken komen minder en minder voor omdat de rugzakken hierdoor vaak te breed worden. En omdat de gemiddelde wandelaar 3-4 dagen op pad gaat, is de behoefte aan heel veel pakruimte ook minder. Smallere rugzakken met een slimme vakverdelingen en handige opbergplekjes, nemen de plaats van deze grote ´pakezels´ in.
lees hier deel 2
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.