Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 10 augustus 2019 @ 00:03 door Travelboy , 641 keer bekeken


Het horrorscenario van heel wat ouders: je kind in de pubertijd. Opeens ben je ‘niet chill’ en communiceren ze liever met hun telefoon dan met jou. Natuurlijk móéten ze met je mee op vakantie en kunnen ze dus niet met de rest naar Lloret de Mar. Is het echt zo erg? Nee, natuurlijk niet. Maar hoe maak je het leuk met een puber op vakantie? Hoe beleef je samen die vakantie waarvan je puber later ook zegt: die was echt vet. Ook voor jou. Hierbij onze tips voor je vakantie met pubers.

Zoek je vakantie samen met je tiener uit
Geen zin in een zeurende puber? Zoek dan samen je vakantiebestemming uit. Door inspraak te geven krijg je ook wat terug: vakantiezin. Dat is zo veel aangenamer, ook voor je eigen vakantiebeleving. Dit… en wifi. Want op vakantie zonder wifi is voor een puber meestal zo goed als ondraaglijk. Natuurlijk is niet iedere puber gelijk en kún je je vakantie boeken zonder wifi en je geld inzetten op de ‘vakantie met gezinsgezelligheid’. Denk er in ieder geval even over na.
 
Jongeren op vakantie zoeken actie en avontuur
Lijkt je puber zich intussen nergens anders voor te interesseren dan voor Insta en Snapchat? Kom je ook niet meer weg met ‘ze hebben hier drie glijbanen en ijsjes à volonté’. Avontuur is het toverwoord. Dat kan natuurlijk een verre reis zijn met spectaculaire natuur, zeldzame dieren of koraalriffen. Maar ook in Europa zijn er mogelijkheden genoeg. Met onze TUI MAGIC LIFE vakanties combineer je All Inclusive met actie, ook voor eigenwijze tieners. Datzelfde geldt voor de speciaal geselecteerde ROBINSON clubvakanties. Wissel de actie af met ‘chill momenten’ en je hoort die puber niet klagen. En boek je een vakantie aan zee? Dan zijn foto’s in een wetsuit op duikvakantie of tijdens het kitesurfen natuurlijk heel Insta-waardig.
 
Vakantie apart together
Ga je met één tiener op vakantie? Misschien is er dan behoefte aan een collega-puber. Een soort lotgenoot die anders ook ‘opgesloten zit bij saaie ouders’. Ook een goed idee: geef je puber een eigen plek. Dus laat je budget het toe, geef ze dan de vrijheid van een eigen kamer. Dan kunnen zij zich soms terugtrekken en ‘chillen’. En jij stiekem ook.
 
Vakantie met tieners: op naar het water- of pretpark
Hoe houd je je puber tevreden op vakantie? Geef ze een pretpark. Of leuker nog, met al dat zonnige vakantieweer: verkoeling en fun in het waterpark. Succes gegarandeerd. Ontspan vervolgens zelf op je ligzetel met een boek. Of misschien doe je lekker mee. Want een groot mens is immers een mens dat nooit zijn kinderhart verliest. Benieuwd waar je moet zijn? Eerder schreven we al over de leukste pretparken en waterparken van Europa.
 
Jongerenvakanties: voor als de tijd daar is
Natuurlijk komt er een tijd dat ‘samen met je pubers op vakantie’ over is. En waar gaan ze dan naartoe? Misschien zijn ze ondertussen al een keer met vrienden naar een camping in Zeeland of op Texel geweest. Maar daarna lonkt toch al snel de rest van Europa. Misschien dat je wel met je puber mee wilt kijken. Wat de trends in jongerenvakanties zijn? Spanje natuurlijk, maar ook Bulgarije, Turkije en Kreta worden steeds populairder.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.