Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 oktober 2019 @ 00:03 door Travelboy , 629 keer bekeken

Op vakantie gaan doen we nog altijd massaal, maar steeds bewuster. We kiezen meer en meer voor vakanties die het milieu zo min mogelijk schade toebrengen. Vliegen is soms onvermijdelijk, tegelijkertijd kun je in plaats van een benzineauto in veel landen een elektrische auto huren. Ben je toch een stuk slimmer bezig als het gaat om het verminderen van de CO2 uitstoot. 

 

Wat  tot de verbeelding spreekt, is op de plaats van bestemming te kiezen voor een vervoersmiddel dat het milieu minder schade toebrengt. Elektrisch rijden bijvoorbeeld. Elektrisch rijden betekent immers veertig procent minder CO2 uitstoot dan wanneer je een benzine- of dieselauto zou rijden. Het is te allen tijde beter voor het klimaat en het milieu. Zonder uitstoot van fijnstof of stikstof werk je mee aan een betere luchtkwaliteit. Ook tijdens je vakantie.

Huur een elektrische auto in je vakantie

 

De auto maakt duidelijk óók een groot deel uit van het vervuilen, en tegelijkertijd het verbeteren van het milieu. Steeds meer Nederlanders kiezen voor elektrisch rijden. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek telde Nederland op 1 januari 2019 bijna 45 duizend elektrische personenauto’s. Dit aantal is twee keer zoveel als het jaar ervoor. Dit laat zien dat mensen steeds vaker overgaan tot de aanschaf van een elektrische auto.

 

Een proefrit kan de twijfelaars over de streep trekken, maar niet iedereen neemt zomaar dat initiatief. En het is vaak maar een kortdurend ritje. Wil je echt ervaren wat elektrisch rijden is dan is het zo gek nog niet om in je vakantie een elektrische auto te huren. Dan kun je werkelijk ervaren hoe een elektrische auto rijdt en of dit bij je past.

Reserveer ruim van tevoren je elektrische auto

 

Het is verstandig om een auto te reserveren ruim voordat je op vakantie gaat. Zo voorkom je teleurstellingen. Als het om een elektrische auto gaat, heeft dat nog veel meer prioriteit. Deze type auto’s zijn namelijk al snel verhuurd. Mede doordat ze populair zijn en er een beperkt aantal van aanwezig is.

 

Bij Easyterra is het een fluitje van een cent, mits je op tijd bent. Op deze site kun je in enorm veel landen een (elektrische) auto huren. Ze bieden huurauto’s aan in bijvoorbeeld Willemstad, de hoofdstad van Curacao. Als jij toevallig binnenkort een trip maakt naar dit Caraïbische eiland en nog een huurauto nodig hebt, dan kun je dat gemakkelijk regelen. Natuurlijk kun je ook op andere bestemmingen een auto huren, denk bijvoorbeeld aan Ibiza, Lissabon en het Noorse Oslo.

Voordelen van het huren van een auto op vakantie

 

Wist je trouwens dat Noorwegen nog altijd wereldleider is als het gaat om het elektrisch rijden? Kies je voor een Scandinavische vakantie dan kun je dus verzekerd zijn van voldoende laadpalen en kun je gaan en staan waar je wilt. In de stad Bergen bijvoorbeeld is vijftig procent van de verkochte auto’s elektrisch.

 

In China en de Verenigde Staten is het elektrisch rijden ook al gemeengoed geworden. China heeft het hoogst aantal elektrische auto’s ter wereld. Hier lag het aantal verkochte elektrische auto’s drie jaar geleden al gelijk aan de verkoop in alle andere landen samen. De plannen in Europese landen als Frankrijk en Groot-Brittannië zijn vooruitstrevend. Zo wil Frankrijk de verkoop van alle benzine- en dieselauto’s in 2040 verbieden. Er wordt dan ook voorspeld dat de vraag naar elektrische auto’s de komende jaren een flinke boost zal krijgen.

 

Ga jij er ook voor? Probeer het eens uit. Doe een proefrit of wees slim en huur in je vakantie een elektrisch exemplaar. Sla je twee vliegen in één klap. Ben je geweldig goed bezig voor het milieu en geniet je van het stille rijden. We zijn benieuwd naar je bevindingen.

 

bron: www.duurzaamnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.