Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 15 januari 2013 @ 19:42 door Travelboy , 1540 keer bekeken

De Zuid-Franse havenstad Marseille en de Oost-Slowaakse industriestad Kosice maken zich op voor een reeks culturele activiteiten. Zij zijn de Europese culturele hoofdsteden van 2013 en volgen het Portugese Guimaraes en het Sloveense Maribor op.

 

In Marseille is de opening in het weekeinde van 12 en 13 januari met een feestavond in drie wijken. Ook is dan een eigentijdse kunstroute door de stad Aix-en-Provence voor het eerst te volgen. In de havenstad gaat Palais Longchamp, waarin zich het museum voor schone kunsten bevindt, na een restauratie weer open en zijn er vele festivals, zoals Marsatac (nieuwe muziek). In de stad Arles heeft het wereldmuziekfestijn Les Suds à Arles plaats.

 

In Kosice zijn zes vroegere verdeelstations van het energiebedrijf met behulp van geld van de Europese Unie tot culturele centra omgetoverd. Daar worden de festiviteiten op 19 januari met een gala geopend. De op een na grootste stad van Slowakije hoopt honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland te ontvangen.

 

bron: www.ed.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.