Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 december 2013 @ 01:22 door Travelboy , 1909 keer bekeken

Twee weekjes geleden hadden we al het lijstje van Lonely Planet met hun beste budgetbestemmingen voor 2014! Nu is het onze beurt. Dus daar komt ie. Onze eigen lijstje met de 10 beste budget bestemmingen voor 2014! Backpackers opgelet! 

 

Al zoekend op internet is het niet makkelijk om erachter te komen waar het nou echt goedkoop reizen is. Vaak staan er misleidende tips of achterhaalde info. En vaak is er geen rekening gehouden met de duur van je trip of je beginpunt. Zo is Mexico inderdaad goedkoop als je in Florida woont, maar moet je beginnen in Amsterdam dan ben je al direct een stuk duurder uit! Wij hebben geprobeerd hier wel rekening mee te houden! 

#1 Bolivia 
Huh? Wat? Geen India op 1? Nee! Wij hebben Bolivia op numero uno staan. Oké, oké, je reis begint weliswaar met een ticket van zo'n €900,-, maar eenmaal aangekomen dalen je kosten bijna naar het nulpunt. Hostels heb je hier al vanaf €5,- per nacht en ook eten zal je niet meer dan €10,- per dag kosten. Reken maar uit dus. Heel goedkoop reizen. Om je ticket eruit te halen raden wij wel aan wat langer te blijven! Maar waarom moet je hierheen? Buiten de geweldige natuur, zoutvlaktes en jungles heb je hier ook heel veel Inca-geschiedenis! Go. Go. Go, maar doe het wel veilig!
w605.42df7.jpg

#2 India
Yes, yes, daar is ie dan. De reus uit Zuid-Azië. Het backpackersland pur sang. De laatste jaren is dit wel enigszins veranderd en als je op de gebaande paden blijft is het iets duurder, maar toch nog steeds erg goedkoop. Voor zo'n €10,- heb je wel al een bed en eten doe je echt al van €2,- per dag. Let wel op waar je eet, anders heb je binnen de kortste keren een Delhi Belly. Met een beetje goede timing en goed zoeken heb je een ticket naar India al voor zo'n €500,- Heel goed te doen dus! En tsja, dat India genoeg te zien en doen heeft hoeven wij jullie niet te vertellen!
w605.42df7.jpg

#3 Cambodja 
Je begint weliswaar met een achterstand van €750,- door je ticket, maar vaak wordt Cambodja gecombineerd met een langere reis door Azië. En dan raden wij dit budget land toch wel heel erg aan!  Slapen doe je al voor zo'n €2,- tot €5,-. En ook het eten kost hier vrijwel niets. Maar waarom precies Cambodja? Naja, sowieso voor Angkor Wat natuurlijk. En ook Koh Ker, de oude hoofdstad van de Khmer is de moeite waard. Een verdiende derde plek!
w605.42df7.jpg

#4 Malawi
Na Azië en Zuid-Amerika is het de beurt aan Afrika om zijn opwachting te maken. En hoe, Malawi is toch wel een backpackersparel. Hier slaap je al voor zo'n €5,- in hostels, zelfs op de toeristische plekken. En voor je eten betaal je zelfs nog minder!  En de reden om hier naartoe te komen is uiteraard de overweldigende natuur met als hoogtepunt Lake Malawi en de wildparken! Hier kom je echter niet voor de wilde dieren (die er wel in overvloed zijn), maar voor de natuur! Dierenspotters zijn beter af in Mozambique of Zuid-Afrika!
w605.42df7.jpg

#5  Slovenië
Slovenië is misschien niet het eerste land waar je aan zou denken als je in Europa op pad gaat. Maar dat is eigenlijk wel onterecht. Naast de geweldige hoofdstad Ljubjlana kan je hier zelfs skiën, rafter, hikken, lekker actief dus. En ook voor de shoppers onder ons is de hoofdstad een topspot.  Bedenk daarbij dat je hier al voor zo'n €20,- per dag eet en slaapt en je snapt dat Slovenië hoog op ons lijstje staat! 
w605.42df7.jpg

#6 Indonesië
Weer eentje op het lijstje. Duur ticket, goedkoop verblijf. Kleine kanttekening is wel, Bali valt buiten deze tip. De prijzen daar zijn toch wel flink gestegen het laatste decennia, maar de rest van Indonesië is nog heel goed te doen. €8,- per nacht, 5 eurootjes voor je eten en voor nog geen €15,- per dag ben je klaar. En dat er in Indonesië genoeg te zien en doen is spreekt voor zich! Om je ticket er helemaal uit te halen is het misschien een goed idee om Indonesië te combineren met een trip naar nummer 3 van deze lijst: Cambodja! 
w605.42df7.jpg

#7 Nicaragua
 We hadden 'm al op de tweede plek staan in ons lijstje met beste bestemmingen voor 2014. En dit kwam zeker niet alleen door hoe vet deze bestemming is. Ook het kostenplaatje speelde een grote rol, niet zo vreemd om Nicaragua hier weer terug te zien dus. Hij had eigenlijk nog hoger kunnen staan op ons lijstje, maar alsnog heel erg terecht opgenomen in dit overzicht! Waarom Nicaragua? Check ons eerdere lijstje!
w605.42df7.jpg

#8 IJsland 
IJsland heeft een roerige economische periode achter de rug. Na deze storm blijkt dat het normaal zeer dure IJsland nu ineens best oké geprijsd is. Oké, oké, het is nog niet heel goedkoop als je naar de rest van dit lijstje kijkt. Maar als IJsland op je "to do" lijstje staat dan is dit het moment! Een retourticket heb je al voor zo'n €350,- en op IJsland valt (vooral voor de natuurliefhebber) genoeg te doen. De prachtige landschappen, watervallen, geisers en natuurlijk de Blue Lagoon zorgen voor een natuurvakantie die zijn weerga niet kent!
w605.42df7.jpg

#9 Portugal
Veel Nederlanders (en Belgen) reizen af naar het buurland Spanje. Vaak wordt vergeten dat de prijzen in Portugal een stuk lager liggen! Een hostel in Porto of Lissabon boek je al voor een tientje per nacht en een goede Portugese Paella heb voor €8,-. Andere maaltijden ook wel trouwens. Bedenk daarbij dat je een retourticket al voor €110,- in de pocket hebt en je hebt een top budgetbestemming. Ook voor gezinnen is Portugal een zeer goede budgetbestemming. En met steden zoals Porto en Lissabon is er voldoende te zien en ook de zon liefhebbers kunnen hier goed terecht.
w605.42df7.jpg

#10 Laos
De laatste van het lijstje alweer. Laos. Weer niet om de hoek, maar in combo met bijvoorbeeld Cambodja en Indonesië wel echt een hele fijne budget bestemming. Maar neem dus wel de tijd voor je reis om je ticketprijs eruit te halen! De prijzen zijn ongeveer gelijk aan Cambodja en er is genoeg te zien/doen. De Vieng Xai tunnels, tempelcomplex Wat Phu, de stupa Pha That Luang of de prachtige rivier en eilanden van Si Phan Don. 
w605.42df7.jpg

Zo! Dat zijn ze. De tien beste budget bestemmingen! Mis jij een land op ons lijstje? Vertel ons hieronder welke en waarom! Gewoon. Omdat wij het leuk vinden om over reizen te praten! En oja, voordat we het vergeten. Wij zijn op veel van deze plekken geweest! Kijk maar rechts bovenaan deze pagina bij "gerelateerde bestemmingen! 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.