Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 30 juni 2013 @ 01:08 door Travelboy , 2079 keer bekeken

Bij locals thuis  overnachten, concerten in huiskamers, een tent opzetten in iemands tuin en meegenieten van gerechten uit eigen keuken in een huiskamerrestaurant, supper club of paladar. Social dining, kitchensurfing en couch- of gardensurfing zijn trend. Ook op reis zoeken we steeds meer het persoonlijke, ongedwongene en willen we een authentieke beleving.

Laat u verrassen en doe alsof u thuis bent…

 

 

Intieme concerten van 'upcoming' artiesten. (foto: SoFar Sounds).

 

SoFar Sounds; geheime concerten in woonkamers 

Steden als Berlijn, Barcelona, Brighton, Londen en Los Angeles prijken allemaal op de lijst van SoFar Sounds, een ‘community’ die ‘songs from a living room’ brengt. In huiskamers worden (nieuwe) luisteraars en (nieuwe) bands bij elkaar gebracht om te genieten van muziek en elkaars gezelschap. 
Het gaat om geheime, kleine concerten in woonkamers over de hele wereld waarvoor u uzelf op een lijst moet plaatsen. Achter SoFar Sounds schuilen mensen die hun passie voor muziek en de magie van live performance willen delen. Een unieke beleving, lees hier een verslag uit Los Angeles. www.sofarsounds.com 
 

Kamperen in iemands tuin

Toen de Engelse Victoria Webbon een paar jaar geleden Wimbledon bezocht, kon ze geen accommodatie vinden. Wat zou het handig zijn om gewoon bij mensen in de tuin te kamperen, dacht ze. En zie daar: www.campinginmygarden.com  een ‘community’ voor mensen die hun tuin ter beschikking stellen voor kampeerders (tegen een kleine vergoeding). Inmiddels is de site gevuld met meer dan 600 kampeerplekken waarvan de meeste in het Verenigd Koninkrijk, maar ook een aantal in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Perfect voor tijdens een festival, een groot evenement of gewoon om budgetvriendelijk te overnachten en (hopelijk) leuke mensen te ontmoeten.
 

Huiskamerrestaurants; eten bij locals

Het fenomeen huiskamerrestaurant, ook wel underground restaurant genoemd, is niet nieuw, maar toch niet zo heel bekend. Dankzij internet en social media heeft het een heel nieuwe invulling gekregen. We doken in de wereld van eten en koken bij ‘echte’ locals thuis en kwamen uit in Londen, Barcelona, Italië en iets verder weg: Cuba.
 

Niet verder vertellen... (foto: The Secret Ingredient).

The Secret Ingredient, Londen

De ‘underground’ restaurant scène in Londen begon eigenlijk met musicus Horton Jupiter die in 2009 een huiskamerrestaurant in Londen opende; The Secret Ingredient. Een groot succes, hij kookt iedere donderdagavond en stelt zijn huis daarvoor open. Via Facebook maakt hij bekend wat er op het menu staat en kunt u reserveren. 
 

MsMarmiteLover, Londen

Horton Jupiter inspireerde Kerstin Rodgers, ook wel bekend als MsMarmiteLover. Ook zij opende een huiskamerrestaurant, Underground restaurant. Het was direct een succes met wekelijks zo’n veertien gasten. Ze bouwde het hele huis om en haalde overal stoelen en krukjes vandaan om haar gasten te kunnen verwelkomen. Inmiddels heeft Kerstin het kookboek The Supper Club geschreven en startte ze de Supper Club fangroup waar u wereldwijd huiskamerrestaurants, supper clubs en pop-up diners ontdekt.
 

Homefood Italië

Homefood is een concept dat al een tijdje in Italië bestaat. Via de website kunt u kijken waar u kunt eten én de perfecte pasta al dente leert koken bij ‘echte’ locals thuis, in heel Italië. Hetzelfde concept is nu ook in Nederland: homefoodholland.com 
 

De keuken van MsMarmiteLover (foto: Kerstin Rodgers).

Social Eaters, Barcelona 

‘Meet online, eat offline’, is de slogan van Social Eaters in Barcelona. Ga weg van de traditionele toeristische gidsen en de restaurants die daar in staan. Eet bij Spanjaarden thuis en deel uw liefde en passie voor eten met de locals. Social Eaters belooft dat uit eten gaan op deze manier een unieke ervaring oplevert.
 

Paladares, Cuba

In Cuba is het al jaren, mede omdat men iets willen bijverdienen, heel gewoon dat je gaat eten bij mensen thuis in zogenaamde Paladares. Een goedkope en originele manier van uit eten gaan. Verwacht gerechten met bonen, rijst, kip en varkensvlees en geef u over aan wat de Cubaanse gastheer of gastvrouw u voorschotelt. Vraag aan locals waar u ze kunt vinden.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.