Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 27 december 2013 @ 00:54 door Travelboy , 1473 keer bekeken

Voor heel weinig geld heel Europa door. Het kan met ‘BlaBlaCar’. Maar wat houdt dit verschijnsel nu precies in? Zie het voor je als een goedkope, sociale en milieuvriendelijke manier om te reizen. Carpoolen, maar dan door heel Europa.

 

BlaBlaCar is in 2009 begonnen met een website in Spanje. Groot-Britannië, Italië, Portugal en Polen volgden. In oktober 2012 was Nederland aan de beurt en april dit jaar is ook Duitsland betrokken bij BlaBlaCar. Inmiddels is het een netwerk met vijf miljoen reizigers over heel Europa, waarvan een miljoen leden maandelijks via dit netwerk daadwerkelijk reizen. Volgens de cijfers van het bedrijf zijn dit 700.000 passagiers en 300.000 bestuurders.

Carpoolend Europa door met BlaBlaCar

Wat is het idee?
Op de website kunnen bestuurders en potentiële passagiers zich aanmelden. Ze kunnen hier aangeven waar ze heen gaan, of mee naartoe zouden willen reizen. BlaBlaCar noemt het ‘meer dan samen rijden’. In het promo-filmpje worden de voordelen opgesomd: gezellig, milieuvriendelijk en het bespaart bovendien op de brandstofkosten als je die kunt delen met anderen.

 

‘Reizen is ook ontmoeten’
Barbara van Male reisde via BlaBlaCar naar Dordogne, in Frankrijk. “Ik wilde snel en goedkoop vervoer geregeld hebben om naar mijn bestemming te gaan. Plus op een manier die bij mij past: reizen is voor mij ook ontmoeten”, vertelt ze. Via BlaBlaCar.nl vond Barbara verschillende chauffeurs die de kant op gingen waar zij heen moest. “Bij het station van Bordeaux werd ik opgehaald door een jonge vrouw, die daar meteen een andere ‘liftster’ afleverde.” En na anderhalf uur in het Frans te kletsen, werd Barbara afgezet op haar bestemming.

 

Carpoolend Europa door met BlaBlaCar

 

Bij een vreemde in de auto
“Bij een vreemde in de auto? Dat is alleen maar plezierig! Je hebt een korte ontmoeting, je mag even meekijken in iemands leven.” Barbara was dus niet bang bij wie ze in de auto zou stappen. Volgens BlaBlaCar zelf is er ook geen reden om dat wel te zijn. De website werkt namelijk volgens een zogenoemde ‘framework of trust’. De website accepteert alleen de echte identiteit van leden. Daarnaast beoordelen de leden elkaar: ‘leden die de BlaBlaCar-spirit van een positieve samenwerken niet naleven, zetten we buitenspel’, aldus de website. Ook is er een team dat de leden ondersteunt. Hier kun je zien hoe dat werkt.

 

Meer info over het concept van BlabBlaCar? In onderstaand filmpje wordt alles nog eens uitgelegd. Hou voor de nieuwe ontwikkelingen de Facebookpagina van BlaBlaCar in de gaten!

 

 

bron: www.stopandstare.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.