Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 19 november 2013 @ 01:31 door Travelboy , 1445 keer bekeken

Duitsland zou het ‘Oostenrijkse’ tolheffingsysteem in willen voeren. Er komt waarschijnlijk een vignet voor tien dagen dat ongeveer € 10 gaat kosten, meldt de Volkskrant.

 

Daarnaast komt er mogelijk een vignet voor twee maanden en een vignet voor een jaar. Een jaarkaart zou dan rond de € 100 gaan kosten. De prijzen gelden voor personenauto’s. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor campers, vouwwagens en caravans.

Duitse tolheffing

Eerder werd al duidelijk dat de Europese Commissie geen bezwaren heeft tegen een Duitse tolheffing. Het wordt echter niet toegestaan dat alleen buitenlandse automobilisten tol moeten betalen; de Duitsers moeten ook een vignet plakken, maar worden gecompenseerd met een lagere wegenbelasting.

Kosten en baten

Er zijn twee zwaarwegende redenen voor Duitsland om tolheffing in te voeren. Inwoners van Zuid-Duitsland ergeren zich al jaren aan de heffing in omringende landen als Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië, terwijl deze automobilisten gratis gebruik kunnen maken van de Autobahn.

Daarnaast kampt Duitsland met achterstallig onderhoud. Wegen en bruggen zijn toe aan een renovatie en daar is geld voor nodig.

Belangrijke lobbyisten stellen vraagtekens bij de plannen. Het in stand houden van een tolsysteem kost jaarlijks ook tientallen miljoenen euro’s en het is maar de vraag of de tolheffing deze kosten dekt.

 

bron: www.acsifreelife.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.