Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 december 2013 @ 00:02 door Travelboy , 1590 keer bekeken

MarktBrugge2

 

Natuurlijk, je hebt vakantiegeld en zoekt een epische plek om je trip door te brengen. België is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt. Maar dat is onterecht. België is perfect voor een weekendje of dagje weg, omdat je er zo bent, het er daardoor goedkoop is, en de steden zijn sfeervolle pareltjes.

 

Ik heb mijn hele leven vlak aan de Vlaamse grens gewoond en kwam er dus een paar keer per jaar. Ik ben echt dol op onze zuidenburen. En nu is het tijd mijn affectie met onze kleine zuiderzusje (?) met jullie te delen. Want België is meer dan de McDonalds bij Hazeldonk en de pokdalige snelweg. Vijf redenen om nú te gaan.

 

BoottochtBrugge

1. Steden

Als je bij België alleen treurige grijze plattelandsdorpjes met megafabrieken voor je ziet: think again. Onze buurtjes kennen niet alleen heerlijke natuur (ik MOET echt nog eens naar de Ardennen), maar ook een heel aantal leuke steden. Ik bracht heel vaak dagjes door in Antwerpen, bezocht al eens Gent, spendeerde een weekend in een vijfsterrenhotel in Brussel en was afgelopen zomer nog een weekend in Brugge. Ik kan je vertellen: De Belgische steden zijn leuk. Soms heel Nederlands, soms net Frankrijk (Brussel!), er hangt vrijwel altijd een relaxte sfeer en er is veel te zien.

 

VismarktBrugge

2.  Je spreekt de taal

Ik geef toe. Een weekendje Antwerpen klinkt allicht een stuk minder sexy dan een weekendje Lissabon. Maar ondanks mijn voorliefde voor talen, kan ik wel een dansje doen als ik in België ben. EIN-DE-LIJK kan ik moeiteloos naar de route vragen, en hoef ik niet moeilijk te doen met Franse vervoegingen (hoewel.. Wallonië..) of Duitse naamvallen. Dat ik een talenknobbel heb heeft hier niets mee te maken. We willen allemaal wel eens makkelijk doen.

 

MolenBrugge

3. Het is dichtbij (goedkoop!)

I know the feeling: als het aan mij lag reisde ik elke dag de wereld rond. Maar het budget doet daar ondanks mijn ninja-budget-technieken meestal niet aan mee. Daarom is België ook al een top optie. Je rijdt vaak op één tank heen en terug, en hoeft niet eens overal te overnachten, waardoor je meer geld overhoudt voor punt vier. En daarnaast hou je door de korte reistijd ook nog eens meer tijd over op je vakantie.

 

4. Één woord: voedsel

Als steden je niets kunnen schelen, je liever doodvalt dan in de Ardennen teruggevonden te worden, en absoluut NIETS hebt met heel België, dan heb ik nog één sterk argument voor je: Goddelijk Eten. De Vlamingen houden, als echte Bourgondiërs wel van een lekker hapje. Van Vlaamse friet tot Belgische bonbons, en van Luikse Wafels tot ’n goeie pint, alleen het voedsel is al een dagje zuiderburen waard.

MarktBrugge4
5. Het accent

Oké, zonder grap: het Vlaamse accent is voor mij al genoeg om naar België te gaan. Alles voelt er net even zachter, vrolijker en optimistischer. Zo nu en dan zet ik gewoon even het Vlaamse journaal aan, en dan is de wereld weer een stukje beter. Bovendien: obers die achter elke zin ‘alsjeblieft’ zeggen, ook al is het compleet nutteloos, die verdienen toch een standbeeld? (“Heeft u uw keuze kunnen maken, alsjeblieft?” “Hell yeah!”). België is een warme deken. Mijn comfortzone. Mijn donzige wolkje van geluk.

 

bron: http://explorista.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.