Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 november 2013 @ 00:28 door Travelboy , 1415 keer bekeken

Misschien wel de goedkoopste manier om van stad naar stad te komen in Oost-Europese landen: reizen met de bussen van Student Agency. De opvallende gele bussen van Student Agency zijn op bijna alle grote stations te vinden in bijvoorbeeld Praag, Boedapest, Bratislava, Wenen, Warschau, Berlijn en zelfs in Nederlandse steden. Student Agency is gevestigd in Tsjechië en daarom vooral geconcentreerd op Tsjechië en omringende landen uit het oostblok. Lees hier meer over het reizen met Student Agency.

 

Student Agency: het bedrijf
Student Agency is een bedrijf dat goedkope vluchten en busreizen aanbiedt. In dit artikel zal het gaan over het reizen per bus. Het hoofdkantoor van Student Agency is gevestigd in Brno, Tsjechië. Duidelijk is ook dat het grootste aandeel reizigers Tsjechisch is en dat je ook het best alle plaatsen in Tsjechie en dichtbij Tsjechië kunt bereiken. In Tsjechië gaan de busdiensten ook het meest frequent.

 

Naast busreizen in Tsjechië biedt Student Agency reizen aan naar en van de volgende landen: Engeland Hongarije Italië Wit-Rusland Macedonië Nederland Oostenrijk Luxemburg Letland Moldavië  Duitsland België Noorwegen Roemenië Kroatië Polen Denemarken Zweden Oekraïne Griekenland Slowakije Frankrijk Zwitserland Spanje Bulgarije


Student Agency alleen voor studenten?

De landen die te bereiken zijn met bussen van Student Agency
De landen die te bereiken zijn met bussen van Student Agency
De naam doet anders denken dan in werkelijkheid het geval is. De bussen van Student Agency zijn namelijk niet alleen maar voor studenten, maar voor iedereen!


Prijzen
De prijzen in Tsjechië (en omstreken) zijn omgerekend naar euro's al veel goedkoper dan wij gewend zijn. De bussen ook. De reizen van stad naar stad in Oost-Europa met Student Agency zijn omgerekend maar zo'n 9 euro. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel kilometer de bus aflegt en in welk land je de bus neemt. De prijzen per 100 kilometer komen neer op omgerekend 4 euro. Op deze site kunnen de prijzen van specifieke reizen worden bekeken.


Luxe bussen van Student Agency
De bussen van Student Agency zijn erg luxe. Elke reiziger heeft een scherm voor zich, en krijgt een koptelefoon. Hiermee kun je uit een aantal dingen kiezen, of je kijkt een film, programma, luistert muziek of speelt een game. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis internet via WIFI. Er worden kranten aangeboden en je krijgt een gratis drankje zoals chocolademelk, koffie of thee. Dit wordt allemaal verzorgd door een soort 'steward' of 'stewardess' die de hele busreis de reizigers helpt en bedient. Ook is er een toilet in de bus aanwezig. Het enige nadeel is dat de bussen uit Tsjechië komen, veelal Tsjechen vervoeren en daarom ook alles in het Tsjechisch is. De bussen zijn dus niet gericht op buitenlanders / toeristen, maar wel érg goedkoop.

 

bron: http://reizen-en-recreatie.infonu.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.