Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 15 juni 2013 @ 00:36 door Travelboy , 1479 keer bekeken

Met meer dan 100 miljoen exemplaren is Lonely Planet de reisbijbel van avonturiers over de hele wereld. Minder bekend maar zeker zo fijn is hun tijdschrift: Lonely Planet Traveller. Handige tips en inspiratie direct op je deurmat.

 

Denk je aan Lonely Planet dan denk je aan die praktische reisgidsen van ontelbare landen met grappige weetjes en handige kaarten. Maar s’ werelds grootste reisuitgever heeft ook een eigen tijdschrift. Lonely Planet Traveller is met name op het Verenigd Koninkrijk gericht, waardoor het in Nederland lang niet zoveel bekendheid heeft als de beroemde reisgidsen.

 

Glossy
In Engeland is Lonely Planet Traveller Magazine in ieder geval de belangrijkste speler op de reistijdschriftenmarkt geworden. Het is het best verkochte tijdschrift in het genre en is door consumenten al drie jaar achter elkaar tot Travel Publication of the Year gestemd. Wat is het geheim van de Traveller? Komt het door de merknaam ‘Lonely Planet’, of heeft het tijdschrift echt meer te bieden?

 

De glossy komt iedere maand uit voor mensen met ‘een passie voor reizen en nieuwe ervaringen’ en bevat onder meer reportages, tips en ‘Mini Guides’: handige uitneembare themagidsjes. Het tijdschrift is gemakkelijk te verwarren met National Geographic’s Traveler (zoek het verschil!) – wat waarschijnlijk ook de belangrijkste concurrent is.

 

Lonely Planet Traveller Magazine

 

Het juiste eind
Het feit dat er gevestigde (reis-)fotografen en journalisten meewerken aan het tijdschrift is een groot voordeel. Doordat het de naam ‘Lonely Planet’ draagt, weet de redactie bekende namen naar het tijdschrift toe te lokken, wat natuurlijk leidt tot bijzondere reportages. Daarnaast moet een reismagazine het grotendeels hebben van de fotografie. Aantrekkelijke afbeeldingen moeten de reiziger in spé naar bestemmingen trekken, inspireren en verbijsteren. De Traveller heeft het ook hier bij het juiste eind. In de rubriek ‘Postcards: Where you’ve been and what you’ve seen’, vind je de mooiste reisfoto’s van lezers en ook de reportages worden voorzien van bijzondere foto’s op groot formaat.

 

Over foto’s gesproken, ook op Instagram is Lonely Planet te vinden met mooie plaatjes van over de gehele wereld. Met ongeveer 30.000 volgers kunnen zij echter nog niet tippen aan het account van National Geographic met maarliefst 1,8 miljoen volgers. Af en toe denkt de Traveller nog iets te veel binnen de gebaande paden. Tips als de Spaanse Trappen in Rome en het Canal Grande in Venetië zijn twijfelachtig; je struikelt er over de toeristen.

 

Toch is het magazine voor reisliefhebbers een toevoeging aan de reisjournalistiek, én aan jouw boekenkast of rugtas. Hij is handzaam, staat iedere maand boordevol mooie foto’s en reportages en biedt meer dan genoeg inspiratie. Gebruik het tijdschrift om ideeën op te doen voor je reis en haal vervolgens de ‘gewone’ Lonely Planet gids in huis wanneer de bestemming is gekozen.

 

bron: www.stopandstare.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.