Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 29 november 2013 @ 00:21 door Travelboy , 1394 keer bekeken

De Londense metro gaat ook 's nachts rijden. Dat is het opvallendste punt in een hervormingsplan dat de metro 'naar de 21ste eeuw moet brengen'.

 

London Underground, het bedrijf dat in opdracht van het Londense stadsbestuur het metronetwerk exploiteert, presenteerde afgelopen week enkele opvallende wijzigingen die vanaf 2015 doorgevoerd worden.

 

Het opvallendst is de introductie van de Night Tube. Op de belangrijkste lijnen, zoals bijvoorbeeld de Northern, Piccadilly, Victoria, Central en Jubilee Line, zal de metro in het weekend ook 's nachts rijden. Tot nu toe sloten de metrostations 's nachts en waren de reizigers aangewezen op busdiensten. Met de maatregel wil London Underground de nachtelijke economie van Londen een boost geven. 'Londen wordt een 24 uursstad', zei Mike Brown, de topmanager van London Underground.

 

Ook de inzet van het personeel zal anders worden aangepakt. Aparte loketten voor tickets worden afgeschaft. In de plaats daarvan zal het personeel meer face-to-face beschikbaar zijn voor klanten, bijvoorbeeld aan de ticketautomaten.

 

bron: www.tijd.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.