Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 06 augustus 2013 @ 00:08 door Travelboy , 1267 keer bekeken

Steeds meer vakantiegangers boeken hun zomerhuis regelrecht bij een particuliere eigenaar die ze op internet hebben gevonden. Door het uitschakelen van een traditionele verhuurorganisatie kan ze dat tussen de 15 en 30 procent van de huursom schelen.

 

 Vakantiebeoordelaar Zoover meldt dat bijna 30 procent van de vakantiegangers zich met zijn uitgaven aanpast aan de huidige financiële situatie. En dat betekent dat een derde tot een kwart van de toeristen, zonder meteen in te leveren op luxe, voor een goedkopere accommodatie kiest. Dat kan de camping zijn, maar ook een appartement of vrijstaand vakantiehuis.

 

 Ook volgens de ANWB gaat de Nederlander steeds prijsbewuster op vakantie. Toeristen kiezen vooral voor zomerverblijven waar zij hun eigen potje kunnen koken en handige voorzieningen (van fietsen tot WIFI) aanwezig zijn.

 

 Online platforms als het internationale Airbnb.nl (300.000 adressen), HomeAway.nl (460.000 adressen) en Micazu.nl (alleen Nederlandstalige huiseigenaren) hebben aantoonbaar minder last van de recessie dan organisaties die op grote schaal met kortingen stunten. Jens van den Broek, algemeen manager van Micazu.nl (online marktplaats voor vakantiehuizen): “In tegendeel zelfs: wij zijn het afgelopen jaar met maar liefst 40 procent gegroeid. Curaçao en België zijn de grootste stijgers.”

 

De genoemde bureaus (in feite interactieve websites) brengen huurders direct in contact met de eigenaren. Deze kunnen vervolgens een deal maken, zonder tussenkomst van een traditionele verhuurpartij. De huiseigenaren krijgen een eigen, uitgebreide advertentie op de site van hun keuze. Hierin is veel ruimte gereserveerd voor persoonlijke en praktische informatie. “Bij Micazu kost dat 149 euro per jaar. Met de verhuur en prijzen hebben we verder geen bemoeienis.”

 

bron: www.metronieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.